ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Εμφύλιος» στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ύβρεις και παραιτήσεις

Ανεξέλικτες πλέον διαστάσεις προσλαμβάνουν οι διενέξεις στους κόλπους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ).

Ειδικότερα, μέλη του προεδρείου της ΕΔΕ παραιτήθηκαν από τα αξιώματα που κατείχαν, ενώ άλλα μέλη του Δ.Σ. δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν την ανάληψη καμίας θέσης στο προεδρείο και παραμένουν απλά μέλη του Δ.Σ., ενώ ζητούν την σύγκληση εκτάκτου του Δ.Σ. της Ένωσης.

Αναλυτικότερα, από το προεδρείο παραιτήθηκαν οι Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, Α΄ αντιπρόεδρος, Νίκος Σαλάτας γενικός γραμματέας, Ευστάθιος Βεργώνης Β΄ αντιπρόεδρος και Δήμητρης Φούκας αναπληρωτής γενικός γραμματέας και δηλώνουν ότι παραμένουν απλά μέλη του Δ.Σ., «μη ανεχόμενοι να συνυπάρξουν στο προεδρείο με τον συγκεκριμένο πρόεδρο της Ένωσης σε πορεία εκτροπής από τις αρχές της».

Παράλληλα, τα μέλη του Δ.Σ. Μαρία Στενιώτη, Κώστας Βουλγαρίδης, Γρηγόρης Κομπολίτης, Χρήστος Νάστας και Βαρβάρα Πάπαρη δήλωσαν κατηγορηματικά ότι δεν επιθυμούν την ανάληψη καμίας θέσης στο προεδρείο και παραμένουν απλά μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης.

Όλων αυτών των παραιτήσεων, προηγήθηκε πολύωρη συνεδρίαση του Δ.Σ. κατά την οποία δημιουργήθηκαν εντάσεις και διατυπώθηκαν ακραίες και εξυβριστικές εκφράσεις σε βάρος συγκεκριμένων μελών του Δ.Σ. όπως αναφέρουν οι παραιτηθέντες.

Κατά την συνεδρίαση αυτή και σε ψηφοφορίες που έγιναν -σύμφωνα με τους παραιτηθέντες- απορρίφθηκαν, κατά πλειοψηφία, οι αιτιάσεις, τις οποίες ο πρόεδρος της ΕΔΕ Χριστόφορος Σεβαστίδης απηύθυνε κατά μελών του προεδρείου και «διαπιστώθηκε η αντικαταστατική συμπεριφορά του τελευταίου να προχωρεί σε ενέργειες που δεν έχουν την έγκριση της πλειοψηφίας».

Όπως αναφέρουν οι παραιτηθέντες το «σημαντικότερο όλων όμως ήταν η κοινή διαπίστωση, ότι ο Χριστόφορος Σεβαστίδης, με την σθεναρή υποστήριξη του Χαράλαμπου Σεβαστίδη, επέμεινε ότι αυτός ως πρόεδρος της ‘Ένωσης έχει το δικαίωμα εκ του καταστατικού να διαμορφώνει την δημόσια θέση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων χωρίς να λαμβάνει υπόψη του την αρχή της πλειοψηφίας και διατύπωσε την πρόθεση του να εξακολουθεί να λειτουργεί κατά τον ίδιο τρόπο και μάλιστα περισσότερο εμφατικά».

Κατά την συνεδρίαση του έκτακτου Δ.Σ. οι παραιτηθέντες ζητούν να καθοριστεί η περαιτέρω πορεία της ΕΔΕ και να συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:

«1) Πλήρωση κενών θέσεων προεδρείου,

2) Ανάληψη πρωτοβουλίας για την επίλυση του θέματος που έχει ανακύψει μεταξύ της ΕΔΕ και της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων,

3) Επίσκεψη στον υπουργό Δικαιοσύνης με αντικείμενο συζήτησης: νέες οργανικές θέσεις και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτών, υποβολή αιτήματος για κάλυψη των αναγκών από τον πίνακα επιτυχόντων του τελευταίου διαγωνισμού για την ΕΔΣΙ και την λήψη μέτρων για την έγκαιρη εκκαθάριση των νομοθετικών και διοικητικών εκκρεμοτήτων σχετικά με τις μισθολογικές ωριμάνσεις,

4) Συνεννόηση με τις άλλες δικαστικές Ενώσεις για επίσκεψη στον αρμόδιο υπουργό Οικονομικών με αντικείμενο την νομοθετική ρύθμιση για τις μισθολογικές ωριμάνσεις και

5) Συντονισμός με τις άλλες δικαστικές Ενώσεις για το θέμα του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου».

Πηγή: protothema.gr