ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Εξόφληση οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τους Οικογενειακούς Γιατρούς Μαγνησίας ζητάει ο Αλ. Μεϊκόπουλος

Την άμεση παρέμβαση του Υπουργού Υγείας ώστε να ξεκινήσει η ομαλή ροή πληρωμών των οικογενειακών γιατρών της Μαγνησίας και να εξοφληθούν οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς για τις υπηρεσίες που έχουν ήδη παράσχει, ζήτησε με ερώτησή του ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο κ. Μεϊκόπουλος τόνισε ότι από τις 31/08/2019 οι οικογενειακοί γιατροί της Μαγνησίας δεν έχουν λάβει τη σχετική εντολή από τον ΕΟΠΥΥ για να εκδώσουν τα απαραίτητα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών και να εξοφληθούν για τις υπηρεσίες που παρείχαν σε ασθενείς. Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή, οι οικογενειακοί γιατροί του Νομού συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς να αμείβονται και κυρίως χωρίς να γνωρίζουν τίποτα για το πότε θα πληρωθούν για τις ήδη παρασχεθείσες υπηρεσίες, αλλά ούτε και για το ύψος της μηνιαίας αμοιβής τους.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής στην ερώτησή του: «οι οικογενειακοί γιατροί που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ συμβάλλουν σημαντικά στην πρωτοβάθμια περίθαλψη των πολιτών καθώς καλύπτουν πάγιες υγειονομικές ανάγκες του πληθυσμού ευθύνης τους», καλώντας το Υπουργείο να παρέμβει άμεσα για την εξόφληση των οφειλόμενων του ΕΟΠΥΥ προς αυτούς.