ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Επιστολή Παπανάτσιου σε Αγοραστό για την ενίσχυση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων

Επιστολή απέστειλε η Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α Μαγνησίας Κατερίνα Παπανάτσιου προς τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, με θέμα την ενίσχυση των Κ.Αλ.Ο της περιοχής. Συγκεκριμένα η Βουλευτής αναφέρει ότι η Πολιτεία, αναγνωρίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, στην προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και την Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προβλέπει – στη πλειοψηφία των  Περιφερειακών Προγραμμάτων 2014-2020 – δράσεις ενίσχυσης της ίδρυσης και της λειτουργίας κοινωνικών επιχειρήσεων.

‘Ηδη οι Περιφέρειες Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου, Βορείου Αιγαίου και Δυτικής Ελλάδας έχουν προκηρύξει ή έχουν ολοκληρώσει τις δράσεις ενίσχυσης των κοινωνικών επιχειρήσεων που προβλέπονται στα αντίστοιχα Περιφερειακά τους Προγράμματα. Κάτι αντίστοιχο ωστόσο δε διαφαίνεται μέχρι στιγμής στη Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Η κα Παπανάτσιου επισημαίνει ότι, κατά τις περιοδείες και τις συναντήσεις που πραγματοποιεί, έχει διαπιστώσει σημαντική επιβάρυνση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων της Μαγνησίας από τις απανωτές κρίσεις, ενώ είναι μικρή η ενίσχυσή τους από την Πολιτεία. Αναφέρει δε ότι από το πρόγραμμα ΑΝΑΣΣΑ Ι από τους 134 φορείς Κ.Αλ.Ο., που είναι ενταγμένοι στο μητρώο της Θεσσαλίας, μόνο 4 ΚΟΙΝΣΕΠ ενισχύθηκαν.

Ως εκ τούτου η Βουλευτής με την επιστολή της ερωτά τον Περιφερειάρχη σχετικά με την πορεία προκήρυξης των προγραμμάτων ενίσχυσης των επιχειρήσεων κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας που προβλέπονται στο ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014-2020 αλλά και σχετικά με την πορεία του προγράμματος ΑΝΑΣΑ ΙΙ και αν σε αυτό προβλέπεται η διευκόλυνση ένταξης των φορέων Κ.Αλ.Ο.