ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4 : Βροχή καταγγελιών από επαγγελματίες που απορρίφθηκαν από το σύστημα

Τα όρια του τζίρου που τέθηκαν έβγαλαν εκτός πάρα πολλούς δικαιούχους
Με πλήθος καταγγελιών σημαδεύτηκαν οι διαδικασίες για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4, αφού πάρα πολλοί επαγγελματίες διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι το σύστημα δεν έκανε δεκτή την αίτησή τους.

Η ψυχρολουσία έχει προκαλέσει ένταση στους ελεύθερους επαγγελματίες την ίδια ώρα που πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή 5 δεν θα δοθεί τον Δεκέμβριο αλλά τον Ιανουάριο του 2021.

Οι πληροφορίες από φοροτεχνικούς αναφέρουν ότι πολλοί δικαιούχοι απορρίφθηκαν αφού η επιστρεπτέα προκαταβολή 4 υπολογίζεται όχι με βάση τους τζίρους των προηγούμενων μηνών αλλά με βάση τον τζίρο του τελευταίου τριμήνου του 2019 ή του πρώτου τριμήνου του 2020.

Αυτό σημαίνει ότι για παράδειγμα μια επιχείρηση που άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2019 ή τον Ιανουάριο του 2020, δηλαδή, λίγο πριν το πρώτο κύμα της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων, δεν μπορεί να εμφανίσει υψηλούς τζίρους και άρα απορρίπτεται.

Και ακόμα, επιχειρήσεις που εμφάνισαν μείωση τζίρου 40 και 50% τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Ιούνιο ή τον Αύγουστο, μπορεί να εμφανίζουν οριακή κερδοφορία σε σχέση με τους πρώτους μήνες έναρξής τους και έτσι αποκλείονται από την επιστρεπτέα προκαταβολή 4.

avgi.gr