ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επιτέλους!

Αν μας ζητούσατε να περιγράψουμε την κατάσταση σχετικά με την συζητούμενη, εδώ και πολλά χρόνια, μετεγκατάσταση του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, θα σας απαντούσαμε με τη γνωστή λαϊκή ρήση “…ήμουνα νιός και γέρασα”!

Κάτι, όμως φαίνεται πως τελικά αλλάζει, καθώς, σήμερα, το Δημοτικό Συμβούλιου Βόλου ενέκρινε ομόφωνα την παραχώρηση από τον Δήμο Βόλου στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έκτασης στην περιοχή Μαχαιρίτσα, της Δ.Ε. Νέας Ιωνίας, με σκοπό την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων αποκλειστικά και μόνο για τη δημιουργία χώρου για τη μόνιμη στέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2025 και παράλληλη παραχώρηση του σημερινού κτιρίου στο Δήμου Βόλου.

Μόνο θετικά, λοιπόν, μπορούμε να υποδεχτούμε αυτή την εξέλιξη, ελπίζοντας, παράλληλα, να “τρέξουν” οι διαδικασίες, από την πλευρά του αρμοδίου Υπουργείου, όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και η πόλη να αποκτήσει ένα νέο σύγχρονο και σύμφωνα με τις ανάγκες της Πυροσβεστικό Μέγαρο.

Α. Γ.