ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Εργασίες απολίπωσης και αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΜΒ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες απολίπωσης του δικτύου και των φρεατίων αποχέτευσης ακαθάρτων, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Αλεξάνδρας, Γαμβέτα, Δημητριάδος, Κουμουνδούρου. Αντλήθηκαν από το δίκτυο περίπου 40 τόνοι λίπη και αποδόθηκε έτσι στο δίκτυο η πραγματική δυνατότητα λειτουργίας.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν την προσεχή εβδομάδα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Δημητριάδος, Κουμουνδούρου, Αργοναυτών, Γαμβέτα. Στο επόμενο διάστημα η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει στην αντιμετώπιση του φαινόμενου των επικαθήσεων λιπών στο δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων, με έγχυση μικροοργανισμών σε συνεργασία με δέκα περίπου καταστήματα εστίασης, οι θέσεις των οποίων καλύπτουν την γεωγραφία του δικτύου.

Ολοκληρώθηκαν επίσης οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Καραμπατζάκη και πλέον οι καταναλωτές υδροδοτούνται από σύγχρονο δίκτυο. Την προσεχή εβδομάδα η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει σε αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην οδό Τοπάλη από Δημητριάδος μέχρι Αργοναυτών, ώστε να ακολουθήσουν οι εργασίες του Δήμου για την μετατροπή της οδού σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.

Το 57% του νερού του πολεοδομικού συγκροτήματος είναι πηγαίο

Την εβδομάδα που πέρασε παρήχθησαν 294.470 κυβικά μέτρα πόσιμου νερού, από τα οποία 167.570 κυβικά μέτρα ήταν πηγαίο νερό ή το 57 % της συνολικής ποσότητας. Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ αντιμετώπισαν 40 βλάβες του δικτύου ύδρευσης.

Συνεχίστηκαν οι εργασίες του χρηματοδοτούμενου έργου δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της Νέας Αγχιάλου. Το έργο που έχει κατασκευαστεί αντιστοιχεί στο  67 % του συνολικού, δηλαδή έχουν κατασκευαστεί 24.000 μέτρα από τα 35.800 μέτρα που είναι το συνολικό προς κατασκευή δίκτυο.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στα Αϊβαλιώτικα και την προσεχή εβδομάδα θα αρχίσουν οι εργασίες επέκτασης του δικτύου όμβριων στην οδό Απόλλωνος στη Νέα Δημητριάδα από Αλκίπης μέχρι τον Περιφερειακό. Με το έργο αυτό θα κατασκευαστούν  1.000 μέτρα δικτύου ομβρίων, 30 φρεάτια ελέγχου και 60 φρεάτια υδροσυλλογής  που θα καλύψει την παραλαβή των όμβριων της περιοχής.

Οι εργασίες κατασκευής του δεύτερου αγωγού μεταφοράς του ανεπεξέργαστου λύματος από το Κεντρικό Αντλιοστάσιο αποχέτευσης (Λαρίσης – Αλαμάνας) στον Βιολογικό, εισήλθαν στην τελική φάση. Πλέον εκκρεμούν οι εργασίες εντός του αύλιου χώρου του αντλιοστασίου και  η διασύνδεση του νέου αγωγού με τα αντλητικά συγκροτήματα του αντλιοστασίου, εργασία με ιδιαίτερη τεχνική δυσκολία, για τον χρόνο πραγματοποίησης της οποίας θα υπάρξει συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Την εβδομάδα που πέρασε ο βιολογικός καθαρισμός δέχθηκε 286.500  κυβικά μέτρα λυμάτων και πραγματοποίησε άριστη επεξεργασία όπως φαίνεται στον πίνακα

ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΕΙΣΟΔΟΣ (mg/l) ΕΞΟΔΟΣ (mg/l ΟΡΙΑΚΗ ΤΙΜΗ (mg/l ΑΠΟΔΟΣΗ %
BOD Οργανικό φορτίο 265 13 25 95
COD Οργανικό φορτίο 533 67 90 87
TSS Αιωρούμενα στερεά 313 35 35 90
N-NH3 Αμμωνία 29,3 1,0 2,0 97
P Φώσφορος 7,5 1,2 2,0 84

Παράλληλα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης της μίας εκ των τριών δεξαμενών δευτεροβάθμιας καθίζησης.