ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΣΡ : Το Star στο σκαμνί

Καλείται για εξηγήσεις σχετικά με σειρά παραβάσεων από το 2014 έως το 2020
Για σειρά παραβάσεων της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας εγκαλείται το Star να δώσει εξηγήσεις στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης την ερχόμενη Τρίτη. Ο έλεγχος του ΕΣΡ αφορά υποθέσεις από το μακρινό 2014 έως το 2020.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει ο έλεγχος για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού το περιπετειώδες καλοκαίρι του δημοψηφίσματος, το 2015. Το κανάλι ελέγχεται για το δελτίο της 16ης Ιουλίου 2015 και συγκεκριμένα για παραβάσεις σωρείας διατάξεων που αφορούν: α) την ακρίβεια των μεταδιδόμενων ειδήσεων και την πρόκληση σύγχυσης και πανικού στο κοινό, β) την προστασία της αξίας και τιμής του ανθρώπου και γ) τον αναγκαίο σεβασμό των αναφερόμενων προσώπων.

Την εκπομπή «Φώτης και Μαρία» που έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια, αφορά ο δεύτερος έλεγχος. Η εκπομπή, που μεταδόθηκε τον μακρινό Οκτώβριο του 2014, ελέγχεται για διατάξεις που αφορούν την προστασία της αξίας και τιμής του ανθρώπου, την ευπρέπεια, την ποιότητα εκπομπής και την προστασία ανηλίκων.

Η τρίτη υπόθεση αφορά έλεγχο της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», που μεταδόθηκε στις 11.11.2020. Το ΕΣΡ ερευνά παράβαση των διατάξεων που αφορούν εξ αμελείας μετάδοση ανακριβούς γεγονότος, το οποίο ήταν προσβλητικό της προσωπικότητας του εγκαλούντος (δυσφημιστικό) και μεταδόθηκε ως πληροφορία χωρίς να έχει ελεγχθεί.

avgi.gr