ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ευθείες βολές

Άκρως επικριτικός ήταν, κατά την χθεσινή του παρουσία στο Ράδιο Ακρόαμα, ο γνωστός νευροχειρούργος του Νοσοκομείου Βόλου, κ. Νίκος Χαυτούρας.

Ο κ. Χαυτούρας, μεταφέροντας την αγωνία των γιατρών του Νοσοκομείου, υπογράμμισε ότι εάν είχε γίνει έγκαιρα ο προγραμματισμός, δεν θα υπήρχε λόγος για κατάργηση – σύντμηση κλινικών, κατάσταση που δημιουργεί μία “αδιέξοδη” εικόνα, συμπληρώνοντας, μάλιστα, πως δεν γίνεται «με τα ψέματα να αντιμετωπίζεται η κατάσταση».

 Επιπρόσθετα, υπογράμμισε πως “αυτό που γίνεται είναι μη αποτελεσματικό και ανήθικο…” και ότι “Δε γίνεται να κάνουμε τα κέφια όλων, ούτε του ΥΠΕάρχη ούτε του Υπουργείου” , ενώ, όπως συνέχισε, “οι λύσεις που κρύβουν την άσχημη πραγματικότητα, προσβάλλουν τον πολίτη”!

Κλείνοντας, δε, επεσήμανε ότι ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η κατάσταση στο Νοσοκομείο Βόλου αποτελεί “εγκληματική αδιαφορία, που τώρα με τις ψεύτικες λύσεις, μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα” , καθώς η κατάσταση έχει φτάσει σε τόσο οριακό σημείο… και “Κινδυνεύουν άνθρωποι, θα πεθάνουν άνθρωποι…”!

Ευθείες, αν μη τι άλλο, οι βολές του κ. Χαυτούρα, με αποδέκτη, πέραν του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ, και την Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, ο οποίος, παράλληλα, εξέπεμψε κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που επικρατεί.

Και, προφανώς, εφόσον ισχύουν τα όσα καταγγέλει, μόνο άδικο δεν έχει!

Α.Γ.