Βολογραφήματα....

Εφημερίδα της Υπηρεσίας ή εφημερίδα… εν υπηρεσία;

Κατά την προσέλευση Βολιωτών και επισκεπτών στην γιορτή που διοργάνωσε ο Δήμος στο πάρκο του Αγ. Κωνσταντίνου για τα Κούλουμα, διανεμόταν σε όλους μία εφημερίδα. «Βόλος η πόλη μας» το όνομα αυτής και αν και δεν ξέρουμε πόσοι μπήκαν στον κόπο να τη διαβάσουν, εν τούτοις έγινε ωραιότατη βεντάλια ή σκίαστρο για τον ήλιο, αλλά και κάθισμα για όσους δεν έβρισκαν καρέκλες και κάθονταν στα πεζούλια και στο γρασίδι. Λόγω επαγγελματικής ιδιότητας, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε ούτε το ένα ούτε το άλλο, παρά να τη διαβάσουμε.

Στο 16σελιδο φυλλάδιο – εφημερίδα, λοιπόν, με το όνομα «Βόλος η πόλη μας» , περιμέναμε να μάθουμε νέα και ειδήσεις για την πόλη μας. Και μάθαμε διάφορα… χρήσιμα, όπως για παράδειγμα ότι «Ανανεώθηκε πλήρως ο στόλος του Δήμου», ότι έγινε «Μια τρύπα στο.. νερό η νέα επίθεση στη ΔΕΥΑΜΒ», ότι ο δήμος Βόλου απλώνει «δίχτυ προστασίας πάνω από την πόλη» αλλά και πως «Ο Δήμος τίμησε τη μέρα της γυναίκας σε εκδήλωση στο Εκθεσιακό – Συνεδριακό». Και όλα αυτά, βέβαια, διανθισμένα με πολλές φωτογραφίες από τις δράσεις, τον Δήμαρχο και τα στελέχη της δημοτικής Αρχής.

Όσο κι αν ψάξαμε, «ταυτότητα» η εφημερίδα δεν έχει. Δηλαδή, πότε τυπώθηκε, αν έχουν εκδοθεί και άλλα φύλλα, ποιος την τύπωσε, ποιοι εργάστηκαν γι αυτή, πού εκτυπώθηκε κλπ.

Φυσικά ένα ακόμη ερώτημα που προκύπτει, είναι ποιον και τι εξυπηρετεί αυτό το 16σελιδο. Ο Δήμος Βόλου έχει ήδη αρκετά μέσα Ενημέρωσης φίλα προσκείμενα σε αυτόν, όλα τα τοπικά ΜΜΕ δημοσιεύουν τις ανακοινώσεις που εκδίδει, έχει δημιουργήσει σελίδες στο facebook, το instagram που τακτικά ανανεώνει, διαθέτει την επίσημη ιστοσελίδα dimosvolos.gr που κι αυτή είναι ενημερωμένη, μέχρι και σχεδόν… δικές του εκπομπές στα τοπικά κανάλια έχει ο Δήμαρχος, αφού εμφανίζεται συχνά – πυκνά, λέγοντας ό,τι θέλει, χωρίς σχεδόν ποτέ να του γίνεται αντίλογος.

Άρα; Άρα αυτό που αμέσως σκέφτεται κάποιος είναι ότι πρόκειται για (μία ακόμη) προεκλογική κίνηση, με εκμετάλλευση του «ατού» της δημαρχιακής προβολής, που έτσι κι αλλιώς υπάρχει για όποια δημοτική Αρχή κι αν μιλάμε.

Απαντήσεις θα υπάρξουν άραγε;

ΚΑΤΕΡΙΝΑ Δ. ΛΑΜΠΡΟΝΙΚΟΥ