ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία απορρίπτει εκ νέου την έκδοση ευρωομολόγων – Τι προτείνει

Η Γερμανία δεν δέχεται σε καμία περίπτωση την έκδοση ευρωομολόγων κι απορρίπτει εκ νέου την πρόταση.

Μάλιστα η Γερμανία εξακολουθεί να προκρίνει ως λύση για να ξεπεραστούν οι οικονομικές συνέπειες από την κρίση του κορονοϊού τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

«Είναι σαφές ότι η κρίση αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη και ότι σε αυτή την πρόκληση θα δοθεί ευρωπαϊκή απάντηση. Αυτό συμφώνησαν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και αυτό εν μέρει έχουν ήδη εφαρμόσει οι υπουργοί Οικονομικών (…) Το θέμα τώρα είναι πόσο γρήγορα και πόσο αποτελεσματικά μπορούν να ληφθούν περαιτέρω μέτρα. Και σε αυτό είμαστε όλοι σύμφωνοι – στο ότι πρέπει να δοθεί γρήγορη, αποτελεσματική και αλληλέγγυα βοήθεια. Για αυτό ακριβώς δημιουργήθηκε ο ΕΜΣ και είναι έτοιμος τώρα να δράσει», δήλωσε

ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών στη Γερμανία Ντένις Κόλμπεργκ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ επισήμανε από την πλευρά του ότι η αλληλεγγύη στην Ευρώπη εκφράζεται και με άλλους τρόπους και παρέπεμψε στην καθημερινή μεταφορά από τις γερμανικές ένοπλες δυνάμεις ασθενών από την Ιταλία και την Γαλλία για περίθαλψη στην Γερμανία. «Αυτό είναι ένα σημαντικό και ορατό δείγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης», τόνισε.

Πηγή: newsit.gr