ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Η ΛΑΣ Βόλου για τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής Λουμβάρδας στη Μακρινίτσα

Κακής ποιότητας αγροτικοί δρόμοι, ελλιπή μέτρα πυροπροστασίας, κακό ηλεκτρικό και υδρευτικό δίκτυο καταγράφονται στην περιοχή Λουμβάρδα στην Μακρινίτσα. Τα προβλήματα αυτά μεταφέρει στη δημοτική Αρχή με ερώτησή της η παράταξης της ΛΑΣ Βόλου και οι σύμβουλοι Απόστολος Ριζόπουλος, Ντακούμης Βασίλης και Θεόδωρος Τσαλούχας.

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν τα εξής: «Τα όρια της Λουμβάρδας βρίσκονται σε απόσταση 2,5 χλμ. από τον περιφερειακό δρόμο του Βόλου, μετά το Φυτόκο, και σήμερα έχουν αναπτυχθεί, πλάι στα παλιά καλύβια, δεκάδες νέες οικοδομές. Στην περιοχή διαμένουν και δραστηριοποιούνται πολλοί κάτοικοι και κτηματίες, οι οποίοι καθημερινά βιώνουν την εγκατάλειψή της. Πιο συγκεκριμένα:

Οι αγροτικοί δρόμοι, μήκους 3 χλμ., σε πολλά σημεία είναι απροσπέλαστοι, ιδιαίτερα τον χειμώνα. Ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζουν, ούτε στοιχειωδώς, τις ανάγκες πυροπροστασίας της περιοχής, εγκυμονώντας τεράστιους κινδύνους για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους. Δεν υπάρχει, επίσης, ηλεκτροδότηση, ενώ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της κακοτεχνίας του δικτύου ύδρευσης και των απαραίτητων υποδομών, πολλοί κάτοικοι στερούνται το αγαθό του νερού.

Ήδη από το 2016 τα προβλήματα είναι γνωστά στη δημοτική αρχή. Σε απάντησή του ο τότε αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών πληροφορούσε τους κατοίκους ότι η τσιμεντόστρωση των δρόμων «δεν συμπεριλαμβάνεται στα υπό εκτέλεση έργα». Από τότε, και παρά τις επίμονες παρεμβάσεις των κατοίκων, η δημοτική αρχή Βόλου δεν έχει προχωρήσει στα κατάλληλα έργα, ώστε να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα, παρατείνοντας την εγκατάλειψη της περιοχής και των κατοίκων.

Ερωτάται η δημοτική αρχή Βόλου:

Πότε επιτέλους θα κάνει τα απαραίτητα έργα για να αποκτήσει η περιοχή της Λουμβάρδας  Μακρινίτσας τα αυτονόητα: δρόμους, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, έργα αναγκαία και για την πολιτική προστασία των κατοίκων;»