Ευθέως

Η προειδοποίηση του Κ. Σημίτη

“Φωνάζουν μα δεν έχουν τι να πουν” (Γιώργος Σεφέρης, “Κίχλη”)

Εκεί στο ΚΙΝΑΛ, στη Χαριλάου Τρικούπη, αντί να δυσαρεστούνται και να δυσφορούν με τις υποδείξεις και τις προειδοποιήσεις του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη, θα ήταν καλύτερο να τις αφουγκραστούν και να τις αξιοποιήσουν, για να προσαρμόσουν τον αντιπολιτευτικό τους λόγο στο ρεαλισμό, στη λογική και στο συμφέρον του τόπου, ενόψει της έξαρσης της πανδημίας και της συνακόλουθης οικονομικής κρίσης.

του Σταύρου Κότσιρα

Ο Κ. Σημίτης δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως υπονομευτής του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας. Αν είναι δυνατόν! Με την πλούσια πολιτική πείρα που διαθέτει δικαιούται να απευθύνεται στη σημερινή ηγεσία του χώρου και να λέει τη γνώμη του για την ακολουθητέα πορεία.

Σύμφωνα με την άποψη που κατέθεσε στα “Νέα του Σαββάτου” θεωρεί ότι το ΚΙΝΑΛ με την αντιπολίτευση που ασκεί κινδυνεύει να αφομοιωθεί από τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι δεν πρέπει να εγκλωβιστεί στο λαϊκίστικο λόγο του ΣΥΡΙΖΑ. Ότι η αντιδεξιά ρητορική είναι παλαιομοδίτικη και αντιπαραγωγική και πρέπει να εγκαταλειφθεί.

Επιπλέον, έχει τη γνώμη ότι είναι μάταιο να απευθύνεται το ΚΙΝΑΛ σε πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που προσχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχουν πλέον καμιά διάθεση να επιστρέψουν στην προηγούμενη πολιτική στέγη τους. Είναι προτιμότερο να στρέψει την προσοχή του σε ψηφοφόρους του Κέντρου που ενδιαφέρονται για τον εκσυγχρονισμό της χώρας και την υλοποίηση αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Αντί λοιπόν να διοχετεύουν απαράδεκτους υπαινιγμούς, για δήθεν “παρασκηνιακές διεργασίες”, εναντίον του σώφρονος πρώην πρωθυπουργού, ας κοιτάξουν να συμμαζέψουν, όσο μπορούν, τον κομματικό τους χώρο και ας πάψουν να αποξενώνονται από προσωπικότητες του διαμετρήματος ενός Κώστα Σημίτη ή ενός Ευάγγελου Βενιζέλου.

Νισάφι πια!