ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Η Πρώτη εντύπωση» γίνεται σειρά με πρωταγωνιστές τους Νικόλ Κίντμαν και Χιου Γκραντ

Η σειρά αποτελείται από έξι επεισόδια και πρωταγωνιστές θα είναι οι Νικόλ Κίντμαν, Χιου Γκραντ και Ντόναλντ Σάδερλαντ
Ένα συναρπαστικό βιβλίο μετατρέπεται σε τηλεοπτική σειρά από τους δημιουργούς του «Big Little Lies». Το βιβλίο της Τζιν Χανφ Κόρελιτζ, «Η πρώτη εντύπωση» από τις εκδόσεις Μίνωας, αποτέλεσε αφορμή για τη δημιουργία μιας νέας σειράς στην HBO με τίτλο «The undoing». Η σειρά αποτελείται απο έξι επεισόδια και θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα ξεκινώντας από σήμερα 26 Οκτωβρίου. Πρωταγωνιστές είναι οι Νικόλ Κίντμαν, Χιου Γκραντ και Ντόναλντ Σάδερλαντ.

Η Γκρέις βιώνει τη μόνη ζωή που επιθύμησε ποτέ. Είναι αφοσιωμένη στον σύζυγό της, επιτυχημένο παιδίατρο, στον μικρό γιο τους Χένρι και στους ασθενείς που φροντίζει ως ψυχοθεραπεύτρια. Νομίζει ότι γνωρίζει τα πάντα για τις γυναίκες, τους άντρες, τις σχέσεις και τον γάμο. Στο βιβλίο που πρόκειται να εκδώσει προτρέπει τις γυναίκες να δίνουν μεγάλη προσοχή στην πρώτη εντύπωση που αποκομίζουν από έναν άντρα. Έχοντας εμπιστοσύνη στο ένστικτό τους θα κάνουν τη σωστή επιλογή.

Πόσο καλά, όμως, γνωρίζει η Γκρέις τον δικό της σύζυγο; Ποια μυστικά κρύβονται στην οικογένειά της; Και ενώ η ημερομηνία έκδοσης του βιβλίου της πλησιάζει, οι πρώτες ρωγμές διαφαίνονται στην ευτυχισμένη ζωή της. Ένας βίαιος θάνατος, ένας σύζυγος που αγνοείται, αναπάντεχες και τρομερές αποκαλύψεις.

Το βιβλίο της Τζιν Χανφ Κόρελιτζ έχει μεταφραστεί ήδη σε 18 γλώσσες. Ένα υπέροχο, αγωνιώδες μυθιστόρημα βασισμένο στον φόβο που διακατέχει όλους μας ότι ίσως δεν γνωρίζουμε τόσο καλά όσο νομίζουμε τους ανθρώπους που είναι δίπλα μας.

Ποια είναι η Τζιν Χανφ Κόρελιτζ
Η Τζιν Χανφ Κόρελιτζ γεννήθηκε το 1961 στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε στο Κολέγιο Ντάρμουθ Αγγλική φιλολογία και συνέχισε τις σπουδές της στο Κολέγιο Κλερ και στο Κέιμπριτζ. Έχει γράψει έξι μυθιστορήματα, μεταξύ των οποίων το «Admission» (2009), το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο το 2013 με πρωταγωνιστές τους Τίνα Φέι και Λίλι Τόμλιν. Το πέμπτο μυθιστόρημά της, «Η πρώτη εντύπωση», εκδόθηκε το 2014 και σκαρφάλωσε αμέσως στις πρώτες θέσεις με τα ευπώλητα βιβλία των «New York Times».

Έχει εκδώσει, επίσης, ένα μυθιστόρημα για αναγνώστες 8-12 ετών, «Interference Powder» (2003), και μια ποιητική συλλογή, «The Properties of Breath» (1989). Με τον σύζυγό της διασκεύασαν και ανέβασαν σε θεατρική παράσταση το διήγημα «Ο νεκρός του Τζέιμς Τζόις».

Η συγγραφέας έχει ιδρύσει ακόμα την υπηρεσία «Βookthewriter», με την οποία δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να συζητούν βιβλία με τους συγγραφείς τους. Μένει στη Νέα Υόρκη με τον σύζυγό της και τα δύο τους παιδιά.

ethnos/gr