ΕΛΛΑΔΑ

Ιερά Σύνοδος: «Καμία παραχώρηση οικοπέδου της Εκκλησίας σε ΜΚΟ για δομή φιλοξενίας στη Νέα Πέραμο»

Απάντηση που διαψεύδει δημοσιεύματα τα οποία κάνουν λόγο για παραχώρηση οικοπέδων της Εκκλησίας της Ελλάδος σε ΜΚΟ για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Πέραμο, έδωσε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία συνήλθε σήμερα στην πρώτη Συνεδρία της για τον μήνα Ιούνιο, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει:

«Στο θέμα το οποίο προέκυψε σχετικά με δημοσιεύματα με τίτλους «Μπίζνες του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Μ.Κ.Ο. για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών στη Νέα Πέραμο της περιοχής των Μεγάρων» και για την «παραχώρηση εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος αναλόγου χώρου για τον παραπάνω σκοπό», η Δ.Ι.Σ. υπευθύνως δηλώνει ότι ουδεμία τέτοια παραχώρηση η ενοικίαση έγινε εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τους αρμοδίους φορείς της Πολιτείας, και ότι ουδέποτε ελήφθη σχετική απόφαση προς τούτο.

Επί πλέον εκφράζει την συμπαράστασή της στην δικαία αντίδραση του λαού και των κατοίκων της περιοχής για το συγκεκριμένο θέμα, η οποία οφείλεται σε μη ορθές πληροφορίες.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. δέχθηκαν τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, στον οποίο επεδόθησαν, ως δωρεά της Εκκλησίας της Ελλάδος, τέσσαρες (4) θερμικές διόπτρες σύγχρονης τεχνολογίας αξίας 40.000,00 €, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για την θωράκιση των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο.

Προηγήθηκαν οι σχετικές προσφωνήσεις και ευχαριστίες».

protothema