ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ιερείς στην Αργολίδα έφτιαξαν… στούντιο για τη Θεία Λειτουργία

Δύο ιερείς από τη Μητρόπολη της Αργολίδας, πατέρας και γιος, τελούν τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Σαρακοστής από στούντιο που δημιούργησαν οι ίδιοι μέσα στο σπίτι τους στη Νέα Κίο Αργολίδας.

Πρόκειται για τους ιερείς πρωτοπρεσβύτερο π. Δημοσθένη Γάτσιο και π.Ηλία Γάτσιο, οι οποίοι είναι εφημέριοι και οι δύο στους ιερούς ναούς Αγίας Ειρήνης και Θεομάνας της Νέας Κίου του Δήμου Άργους Μυκηνών, μιας προσφυγικής κωμόπολης με όλους τους κατοίκους να έχουν καταγωγή από την Κίο της Μικράς Ασίας, και οι οποίοι είναι επίσης απόγονοι προσφύγων, όπως αναφέρουν οι argolikeseidhseis.gr.

Πατέρας και γιος, λάτρεις της τεχνολογίας, μετά από την καθολική απαγόρευση της κυβέρνησης τελέσεων των ιερών ακολουθιών και μυστηρίων στους ιερούς ναούς, αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία και μέσα από ένα στούντιο ηχοληψίας που έφτιαξαν στο σπίτι που μένουν στη Νέα Κίο μεταδίδουν τον εσπερινό και τις παρακλήσεις μέσω ίντερνετ στους ακροατές τους.

Όπως δήλωσε ο ιερέας π. Δημοσθένης Γάτσιος, όλα γίνονται από την αγάπη μας στην εκκλησία και για το καλό των πιστών. Η κίνησή τους αυτή έχει βρει θετική ανταπόκριση και καθημερινά περιμένουν πάρα πολλοί ακροατές τους να τους ακούσουν.

Πηγή: zougla.gr