ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Ικανοποίηση ξενοδόχων για το άνοιγμα των χιονοδρομικών – Να ανοίξει και η εστίαση

Ικανοποίηση για το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων εκφράζει η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, ωστόσο, ζητά παράλληλα και την ενεργοποίηση της εστίασης.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ένωσης επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, καθώς τα ξενοδοχεία και γενικά το τουριστικό προϊόν «είναι το πλέον ευαίσθητο προϊόν, με ημερομηνία λήξης μία ημέρα».

Ωστόσο, επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι η λειτουργία των χιονοδρομικών δεν θα μπορέσει να υπάρξει εάν δεν επιτραπεί η μετακίνηση μεταξύ των νομών και δεν επαναλειτουργήσει η εστίαση.

«Είναι σαφές ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων λειτουργούν για τους πελάτες τους, αλλά θυμίζουμε ότι υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, στην περιοχή μας αλλά και σε άλλες περιοχές, τα οποία είναι μικρά και δεν έχουν εστιατόριο», τονίζει η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι, ανεξάρτητα από αυτό, η επαναλειτουργία της εστίασης -με όσα μέτρα προβλέπονται- είναι αναγκαία όσο ποτέ, προκειμένου οι επιχειρηματίες του κλάδου να μπορούν να παρέχουν ένα πλήρες τουριστικό προϊόν για την προσέλκυση πελατών.

Επισημαίνεται για άλλη μια φορά ότι τα ξενοδοχεία είναι ασφαλή, τηρώντας όλους τους κανόνες και τα πρωτόκολλα που έχουν θεσμοθετηθεί και εκτιμάται ότι, αν τα πρωτόκολλα και οι κανόνες ασφαλείας τηρηθούν από όλους, δεν θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα.