ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Στο Διεθνές Δικαστήριο κατά του Τραμπ για τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί

Ο φάκελος της καταγγελίας θα κατατεθεί, είτε παραμείνει πρόεδρος ο Τραμπ, είτε όχι, τόνισε ο Ιρανός υπουργός Δικαιοσύνης

Την απόφαση να καταφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο, καταγγέλοντας τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη δολοφονία του επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης, Κασέμ Σουλεϊμανί, έχει λάβει η κυβέρνηση του Ιράν.

Την είδηση αποκάλυψε με δηλώσεις του ο υπουργός Δικαιοσύνης της ιρανικής κυβέρνησης, Ebrahim Raisi. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «ο Τραμπ πρέπει να λογοδοτήσει ενώπιον όλου του κόσμου», προσθέτοντας ότι «από τη δική μας οπτική, επειδή ο μάρτυρας Σουλεϊμανί ήταν ένα σύμβολο στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και της καταπίεσης, η εκτέλεσή του παραβίασε κάθε νόμο που υπάρχει».

Όπως τόνισε ο Ιρανός υπουργός Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση της Τεχεράνης καταρτίζει αυτή τη στιγμή έναν ολοκληρωμένο φάκελο, σε συνεργασία μάλιστα με την οργάνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Ιράν, κατά του Τραμπ, ο οποίος θα κατατεθεί στο Διεθνές Δικαστήριο, είτε ο Ρεπουμπλικανός επιχειρηματίας παραμείνει στην προεδρία των ΗΠΑ, είτε όχι.