ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Η Σαγράδα Φαμίλια άνοιξε για τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή του κορωνοϊού

Σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου τους, η Σαγράδα Φαμίλια ανοίγει τις πόρτες της αποκλειστικά για τους υγειονομικούς, τους αστυνομικούς και τα μέλη ΜΚΟ – Έμεινε κλειστή πριν σχεδόν τέσσερις μήνες

Για τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της πανδημίας του κορωνοϊού άνοιξε τις πόρτες της η διάσημη Σαγράδα Φαμίλια στη Βαρκελώνη, σε ένδειξη αναγνώρισης του έργου τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Στη γιγαντιαία Βασιλική, που είναι συνήθως κατάμεστη από τουρίστες, ο αρχιεπίσκοπος της Βαρκελώνης Ζοάν Γιοσέπ Ομέλα οδήγησε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την εκκλησία μόνοι τους.

Η Σαγράδα Φαμίλια, ένα από τα πιο διάσημα έργα του αρχιτέκτονα Αντονι Γκαουντί στη Βαρκελώνη, έκλεισε πριν από σχεδόν τέσσερις μήνες, αλλά για τα επόμενα δύο Σαββατοκύριακα θα είναι ανοιχτή για όσους σήκωσαν το βάρος της πανδημίας, περιλαμβανομένων εκείνων στον τομέα υγείας, των αστυνομικών και των μελών μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Στόχος είναι να αναγνωριστεί και να τιμηθεί ο ρόλος των κατοίκων της Βαρκελώνης, «κυρίως εκείνων που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή δίνοντας την μάχη κατά της Covid-19», σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της εκκλησίας.

Σε μια δεύτερη φάση η διάσημη εκκλησία θα υποδεχτεί δωρεάν τους κατοίκους της Βαρκελώνης και σε μια τρίτη τους ντόπιους και ξένους τουρίστες.