ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Μεγάλη πυρκαγιά στις παρυφές της Ιερουσαλήμ

Το πύρινο μέτωπο απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε δασώδη ζώνη, σε μικρή απόσταση από την Ιερουσαλήμ, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία στην περιοχή, ενώ δεκάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στον οδικό άξονα που συνδέει την Ιερουσαλήμ με το Τελ Αβίβ. Σταμάτησαν επίσης τα δρομολόγια στη σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει τις δύο μεγαλύτερες πόλεις του Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Η πυρκαγιά έρχεται στον απόηχο της εκεχειρίας ανάμεσα στις δυνάμεις της Χαμάς και του κράτους του Ισραήλ.

Με επίγεια και χερσαία μέσα η προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς
Το πύρινο μέτωπο απέχει περίπου 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Ιερουσαλήμ, σε μια δασώδη περιοχή, κοντά σε κατοικημένες ζώνες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, στις προσπάθειες κατάσβεσης συμμετέχουν δέκα πυροσβεστικά αεροσκάφη και 29 ομάδες πυροσβεστών. Προς το παρόν δεν έχουν καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Καπνοί έχουν καλύψει ένα μέρος της πόλης και η αστυνομία απομάκρυνε τους κατοίκους από τα χωριά Μαάλε Χα Χαμίσα και Γιαντ Χασμόνα. Το χωριό Άμπου Γκος, που κατοικείται κυρίως από Άραβες, δεν εκκενώθηκε. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν διευκρινιστεί. Σημειώνεται πως στο παρελθόν σε περιπτώσεις πυρκαγιάς στο Ισραήλ συχνά είχαν συνδράμει και ελληνικά πυροσβεστικά μέσα.

ethnos.gr