ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιωαννίδης και Σαρηγιάννης στην εκδήλωση του Ιδρύματος Γεωργίου Παπανδρέου

Σειρά διαδικτυακών εκδηλώσεων διοργανώνει το Ίδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου που στόχο έχουν τη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για ποικίλα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Η πρώτη ειναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 25 Απριλίου και ώρα 19:00 με κεντρικό θεμα τις συνέπειες λύσεις και προστασεις στην εποχή του COVID-19, («IGP Session: Συνέπειες Λύσεις και Προτάσεις στην εποχή του Covid».

Στη συζήτηση μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν καθηγητές που έχουν τοποθετηθεί διαφορετικά στον δημόσιο λόγο εν μέσω της πανδημίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ιωάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας, Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής του πανεπιστημίου Standford, που κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει αμφιλεγόμενες τις θέσεις του. Το παρών θα δώσει και ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ που έχει διαφορετική οπτική. Θα παρέμβει επίσης και ο Νίκος Παπανδρέου, Οικονομολόγος – Συγγραφέας.

Αναλυτικά οι ομιλητές:

  • Ιωάννης Ιωαννίδης, καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας, Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής του πανεπιστημίου Standford
  • Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ
  • Σωτήρης Γεωργανάς, αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο City, Πανεπιστήμιο Λονδίνου
  • Μαρίνα Οικονόμου – Λαλιώτη, Καθηγήτρια Ψυχιατρικής του ΕΚΠΑ
  • Νίκος Παπανδρέου, Οικονομολόγος – Συγγραφέας

Την συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος, Ευδοκία Λελεδάκη. Η εκδήλωση θα είναι διαθέσιμη live μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του ιδρυματος Γεωργιος Παπανδρέου στο facebook.

Μετά την τοποθέτηση των ομιλητών θα ακολουθήσουν σύντομες ερωταπαντήσεις για την διαχείριση της πανδημίας, τα απαραίτητα μέτρα και το μέλλον της χώρας μετά την έξοδο από την υγειονομική κρίση.