ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Κάλεσμα των οργανώσεων του ΝΑΡ και της νΚΑ Μαγνησίας στην αυριανή απεργία

Ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στις 10:00 στο Ταχυδρομείο του Βόλου, πραγματοποιούν αύριο το πρωί το ΝΑΡ και η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση.

Σε κοινή τους ανακοίνωση – κάλεσμα, τονίζουν πως «Η επίθεση της κυβέρνησης είναι πολιτική. Αφορά την καρδιά του κοινωνικού ζητήματος της εποχής μας. Πολιτική πρέπει να είναι και η απάντηση του εργατικού κινήματος σε όλες τις εκφράσεις του. Από τις πολιτικές δυνάμεις της κομμουνιστικής αριστεράς ως τα συνδικάτα και από τη μαχόμενη νεολαία ως τους ανέργους, η πάλη για να μην περάσει, να μην κατατεθεί το αντεργατικό νομοσχέδιο, για την υπεράσπιση του σταθερού ωραρίου, πρέπει να συνδεθεί με το στόχο για μείωση στις 30 ώρες εργασίας τη βδομάδα, με αύξηση των αποδοχών και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους. Η πολιτική απάντηση πρέπει να δοθεί με αντικαπιταλιστικό μέτωπο και πρόγραμμα, με εργατικό ξεσηκωμό και κίνημα ανατροπής. Όχι με κοινοβουλευτικούς δεκάρικους, με εκλογική αναμονή «αριστερών κυβερνήσεων» που θα κάνουν τα ίδια, με νομικά διαβήματα, με κοινοβουλευτικοποίηση του κινήματος και των συνδικάτων. Όχι με τις συνήθεις ηττοπαθείς τακτικές.

Δεν περιμένουμε από τη ΓΣΕΕ που εδώ και χρόνια έχει παραδώσει τα όπλα και έχει γίνει ορντινάντσα της κυβέρνησης και των εργοδοτών. Είναι απαράδεκτη η στάση αναμονής και ο περιορισμός σε εθιμικές αντιδράσεις «την ημέρα της κατάθεσης». Δε δίνει απάντηση η κάλπικη αντιπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Ο αγώνας πρέπει να περάσει στα χέρια των εργαζομένων και των μαχόμενων σωματείων, όχι στα παζάρια της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας».