ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κάλλιο αργά, παρά ποτέ!

Μπορεί η έκταση η οποία έχει καταπατηθεί από εποχικά επισκεπτόμενους τον Βόλο Ρομά να βρίσκεται μόλις πενήντα μέτρα από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και είκοσι από το αμαξοστάσιο του Δήμου (πρ. Δήμου Νέας Ιωνίας).

Μπορεί τον τελευταίο χρόνο να το έχουμε καταγγείλει από τις εκπομπές μας εκατοντάδες φορές, μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες των πολιτών της περιοχής για την καταπάτηση της δημοτικής έκτασης, στην οποία κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει χώρος πρασίνου.

Μπορεί οι εν λόγω Ρομά να διαβιούν εκεί κλέβοντας ρεύμα και νερό από παρακείμενες δημοτικές υποδομές (οι οποίες φυσικά βρίσκονται σε τραγική κατάσταση), πράγμα για το οποίο υπάρχουν επίσης καταγγελίες…

.. για τις οποίες οι αποδείξεις είναι ορατές δια γυμνού οφθαλμού, αλλά, μάλλον, αυτό είναι κάτι που κανείς δεν πρόσεξε, ή δεν έκρινε σκόπιμο να μας το μεταφέρει!

Μπορεί κάποιοι να σημειώνουν ότι η εποχική τους παρουσία στην περιοχή συμπίπτει και με την ραγδαία αύξηση των προσπαθειών διαρρήξεων στην περιοχή.

Έπρεπε, όμως, να κάνει την αυτοψία ο Δήμαρχος Βόλου αυτοπροσώπως για να πειστεί για το βάσιμο των καταγγελιών, ώστε να κινηθούν οι υπηρεσίες και να κάνουν, επιτέλους, τη δουλειά τους.

Ελπίζουμε, να τηρηθούν οι εξαγγελίες, και να απομακρυνθούν οι καταπατητές στο σύνολό τους, από την οδό Βενιζέλου έως τον υποσταθμό της ΔΕΗ, τόσο για την ασφάλεια των ιδίων, όσο και των πολιτών της περιοχής, όπως επίσης θα μας επιτρέψετε να ελπίζουμε και για τον καθαρισμό του χώρου, που έχει εξελιχθεί σε μία ακόμη παράνομη χωματερή, λίγα μέτρα μόνο από το κέντρο του Βόλου.

Βλέπετε, όμως, ο φωτογράφος φρόντισε τεχνηέντως να παρουσιάσει μόνο αυτό που έπρεπε -τον Δήμαρχο να υποδεικνύει στις υπηρεσίες πως να κάνουν τη δουλειά τους- και όχι την πλήρη εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή, όπως φρόντισε να μην μας δείξει και την εικόνα των αθλητικών, δημοτικών, εγκαταστάσεων της ΕΤΒΑ, που κάθε άλλο παρά αθλητικές εγκαταστάσεις θυμίζουν!

Α.Γ.