ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης υπέρ της μετεγκατάστασης των προσφύγων από τη Μόρια

Ενώ η κυβέρνηση επιδιώκει τον εκ νέου εγκλεισμό των προσφύγων που έμειναν χωρίς κατάλυμα μετά τη φωτιά στη Μόρια στον νέο, πρόχειρο καταυλισμό, ακόμα και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης επισημαίνει πως «χρειάζονται πιο βιώσιμες λύσεις», και «αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός ισχυρότερου συστήματος μετεγκατάστασης και ενός ισχυρού δείγματος αλληλεγγύης από τα ευρωπαϊκά κράτη»

Να υποστηρίξουν άμεσα την παροχή στέγασης και τη φροντίδα των εκτοπισμένων μεταναστών της Μόριας και να δημιουργήσουν παράλληλα μακροπρόθεσμες λύσεις που βασίζονται στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, καλεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης τα ευρωπαϊκά κράτη και την ΕΕ.

«Ενώ η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των μεταναστών και των προσφύγων στη Λέσβο, χρειάζονται πιο βιώσιμες λύσεις», δηλώνει ο γενικός διευθυντής του ΔΟΜ, Αντόνιο Βιτορίνο (στη φωτ. επάνω). «Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω ενός ισχυρότερου συστήματος μετεγκατάστασης και ενός ισχυρού δείγματος αλληλεγγύης από τα ευρωπαϊκά κράτη» προσθέτει ο ίδιος.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ