Λόγια του Αέρα

Και το αποτέλεσμα 1-Χ-2 (;)….

Γήπεδο η Ελλάδα την τελευταία εβδομάδα…Από τη μία η κυβέρνηση, προσπαθεί ανεπιτυχώς κατά κοινή ομολογία, να κάνει το διαιτητή, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά της ότι σέβεται το αυτοδιοίκητο και την ίδια στιγμή αλλάζει το Νόμο, προκαλώντας μύδρους και σφοδρές αντιδράσεις.

Από την άλλη, ιδιωτικές ποδοσφαιρικές εταιρείες, με συμφέροντα όπως κανείς εύλογα αντιλαμβάνεται, με σωρεία ανακοινώσεων “πολώνουν” ένα κλίμα που όπως και να το κάνουμε “ήταν στραβό…το φαγε κι ο γάιδαρος”….

Η εμπλοκή της κυβέρνησης, ήταν εξαρχής εσφαλμένη. Τι κι αν προσπάθησε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη να “διασκεδάσει τις εντυπώσεις” δηλώνοντας ότι “όταν απειλείται με διχασμό η ελληνική κοινωνία, η ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας από κυβέρνηση είναι στάση ευθύνης. Η ρύθμιση, σέβεται την αυτοτέλεια και το αυτοδιοίκητο των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες θα εφαρμόσουν με τα όργανά τους τη νέα ρύθμιση”. 

Πως σέβεται η κυβέρνηση το αυτοδιοίκητο, όταν ακόμη και η τροπολογία που εγκρίθηκε, δεν έχει την έγκριση FIFA κι UEFA, τις οποίες επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός για εξυγίανση του ποδοσφαίρου;

Ένας υφυπουργός αθλητισμού εξαφανισμένος, μια κυβέρνηση μουδιασμένη και το αποτέλεσμα για όλα αυτά; 1 ή Χ ή 2;