ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Εγκλωβισμοί και πτώσεις δέντρων από τον χιονιά στη Λήμνο

Η κακοκαιρία «Λέανδρος», που συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα με πολικές θερμοκρασίες και χιόνια, δείχνει τα δόντια της και στη Λήμνο απο νωρίς το βράδυ του Σαββάτου, συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα Κυριακή.

Απο την χιονόπτωση, δημιουργήθηκαν προβλήματα, όπως πτώσεις δέντρων, ενώ η Πυροσβεστικη υπηρεσία απεγκλώβισε έξι άτομα από τα αυτοκίνητά τους.

Όπως ανακοίνωσε ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του νησιού, Παναγιώτης Μπιμπούδης«η Υπηρεσία μας επενέβη σε διάφορες παροχές βοηθείας: Αναλυτικότερα: Α) Βοηθήσαμε και μεταφέραμε σε ασφαλή σημεία σε (6) έξι περιπτώσεις, άτομα, τα οποία βρισκόταν εγκλωβισμένα στα αυτοκίνητά τους. Β) Μεταφέραμε με ασφάλεια ασθενή στο Νοσοκομείο Λήμνου καθώς το ασθενοφόρο που κλήθηκε αρχικά ήταν αδύνατο να προσεγγίσει την περιοχή. Γ) Μεταφέραμε πολίτες οι οποίοι για πολύ σοβαρούς λόγους (Νοσοκομείο κ.α ) επιβαλλόταν να μετακινηθούν. Δ) Κόψαμε και απομακρύναμε από το οδόστρωμα (10) τουλάχιστον δέντρα και κλαδιά ώστε να ανοίξουν οι δρόμοι και να μπορέσουν αφενός τα μηχανήματα να καθαρίσουν το οδόστρωμα και αφετέρου να απεγκλωβιστούν οχήματα. Οι κοπές δέντρων συνεχίζονται από τα συνεργεία μας καθώς από το βάρος του χιονιού έχουν σπάσει πολλά δέντρα. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους ώστε να μην μετακινούνται χωρίς σοβαρή αιτία».

limnos_1
limnos2
limnos3

Η κίνηση στο Επαρχιακό δίκτυο του νησιού γίνεται μόνο με αλυσίδες.

Ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λήμνου ενημερώσε ότι οι δομές του βρίσκονται σε ετοιμότητα, προκειμένου να παράσχουν βοήθεια σε όσους το χρειαστούν.

Πηγή: LimnosReport