ΚΟΣΜΟΣ

Καμάλα Χάρις: Η πρώτη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ με κέρινο ομοίωμα στο Μουσείο της Μαντάμ Τισό

Η πρώτη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, που θα έχει κέρινο ομοίωμα στο Μουσείο της Μαντάμ Τισό, έγινε η Καμάλα Χάρις.

Η εμφάνιση, που θα διατηρήσει το ομοίωμα θα είναι η ίδια με αυτήν, που είχε την ημέρα της ορκωμοσίας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, με το μωβ σύνολο και τα χρυσά και μαργαριταρένια κοσμήματα. Τα ρούχα επιμελήθηκε ο Κρίστοφερ Τζον Ρότζερς.

kamala_harris

Ένα βίντεο στο Twitter από το δημιουργό του ομοιώματος δίνει μία πρώτη όψη για το τελικό αποτέλεσμα. Στο εν λόγω βίντεο, ο Ντέιβιντ Μπαρκς, επικεφαλής της ομάδας για το ομοίωμα, δήλωσε: «Νιώθω μεγάλη τιμή, που φτιάχνω το ομοίωμα της Καμάλα Χάρις. Νομίζω πως το πιο δύσκολο χαρακτηριστικό της είναι το υπέροχο, ζεστό χαμόγελο της και τα μάτια της. Νιώθω πως όταν γελάει, είναι καθηλωτική. Γελάει με τα μάτια της.»

Η αποτύπωση των χαρακτηριστικών της φαίνεται να ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς όπως ανακοίνωσε το Μουσείο της Μαντάμ Τισό, μόνο η δημιουργία του κεφαλιού του ομοιώματος διήρκησε έξι εβδομάδες. Υπολογίζεται ότι χρειάζονται ακόμα περίπου τέσσερις με έξι εβδομάδες για να ολοκληρωθεί η φιγούρα.

kamala

Το κόστος του ομοιώματος ανέρχεται στα 300.000 δολάρια, ενώ η διαδικασία δημιουργίας του είναι εξαιρετικά πολύπλοκη. Πάνω σε αυτό εργάζονται εκατοντάδες γλύπτες, οι οποίοι στηρίζονται αποκλειστικά σε φωτογραφίες της Αντιπροέδρου από την ορκωμοσία.