ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου για το 2020

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο προϋπολογισμός του Δήμου για το 2020. Το ύψος του προϋπολογισμού ανέρχεται σε 117,5 εκατ. Ευρώ. Προβληματισμός, ωστόσο, εκφράστηκε για την τύχη των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπ. Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Ο δήμαρχος Βόλου παρατήρησε πως ο προϋπολογισμός είναι βασισμένος στις ανάγκες που υπάρχουν και τις δυνατότητες του δήμου, ενώ έχουν ενταχθεί έργα στον σχεδιασμό που τα ζητούν οι πολίτες.

Κριτική σχετικά με τις πράξεις της δημοτικής Αρχής άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για τον Βόλο», Ιάσων Αποστολάκης, κατηγορώντας το δήμο ότι δεν έκανε αρκετά για την εκπαίδευση και το πράσινο, ενώ παρατήρησε πως ο προϋπολογισμός του Δήμου Βόλου στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής είναι χαμηλότερος συγκριτικά με τις άλλες θεσσαλικές πόλεις. Έκανε λόγο τέλος, για αναποτελεσματικότητα στην είσπραξη των οφειλών, που ανέρχονται σε 27 εκατ. Ευρώ.

Από την πλευρά της ΛΑΣ, ο επικεφαλής Απόστολος Ριζόπουλος, είπε πως από τον σχεδιασμό απουσιάζουν ουσιώδη έργα για την πολιτική προστασία, πυροπροστασία, αντιπλημμυρικά κλπ.

Τελικά, ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης ψήφισε «λευκό» ενώ αρνητικά όλες οι άλλες παρατάξεις και θετικά οι ανεξάρτητοι.

Προβληματισμός για τα έργα του ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ

Στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, εκφράστηκε προβληματισμός όσον αφορά στα έργα που είναι ενταγμένα ή πρόκειται να ενταχθούν στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ του Υπουργείου Εσωτερικών, έπειτα από τις πρόσφατες δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου.

«Περιμένουμε διευκρινίσεις από τον υπουργό» σχολίασε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Άρης Σαββάκης απαντώντας σε σχετικές παρατηρήσεις των κ.κ. Καπούλα και Αποστολάκη. Ο κ. Σαββάκης πρόσθεσε ότι όπως και να ‘χει τα έργα θα παραμείνουν σε ισχύ, ακόμη κι αν μετονομαστεί το πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

«Δε μπορούμε να ακυρώσουμε τον όλο σχεδιασμό επειδή ο υπουργός παραμονή εκλογών της ΚΕΔΕ σε μία ομιλία του είπε ότι ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ θα αλλάξει» είπε ο κ. Μπέος, ενώ ο γενικός γραμματέας του Δήμου παρατήρησε πως ο κ. Θεοδωρικάκος στην ΚΕΔΕ είπε πως ενώ υπάρχει πόρος 134 εκατ. Ευρώ, τα έργα ήταν 1.2 δισ. Ευρώ και πρότεινε να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα από τα ανεκτέλεστα του ΕΣΠΑ.