ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Κατά πλειοψηφία ψήφισμα για την παραμονή της ταξιαρχίας στο Βόλο, από το Δημοτικό Συμβούλιο

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε σήμερα το μεσημέρι ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο για την παραμονή της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών.

Αν και με σημαντική καθυστέρηση, αφού η ηγεσία του Υπ. Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε πως αναστέλλεται προσωρινά η μετεγκατάστασή της, το Δημοτικό Συμβούλιο ανακοίνωση σήμερα, δια ψηφίσματος, ότι επιθυμεί να παραμείνει η 32ης ΤΑΞΥΠ στο Βόλο. Εφ’ όσον κριθεί ανάγκη, αναφέρεται στο ψήφισμα, τότε θα πρέπει να βρεθεί αντίστοιχο ισοδύναμο.

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Γαργάλας, τοποθετούμενος επέκρινε τη δημοτική Αρχή για πολιτικό θράσος και λαϊκισμό, καθώς ψήφισε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που προβλέπει την απομάκρυνση του στρατοπέδου από το σημείο όπου βρίσκεται, στη Νέα Ιωνία, λόγω αλλαγής χρήσης του χώρου.

Με την σειρά του ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Θεόδωρος Τσαλούχας, κατήγγειλε τη δημοτική Αρχή ότι πρώτη εφάρμοσε τις επιταγές της κυβέρνησης και κατηγόρησε τα Κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που «βάζουν στο ζύγι μία χούφτα δολάρια δίνοντας ελπίδες».

Κανένας από τους δύο συμβούλους δεν ψήφισε το ψήφισμα, το οποίο αναφέρει τα εξής: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, που οδήγησαν στην απόφαση για προσωρινή αναστολή μεταφοράς της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών από το στρατόπεδο “Γεωργούλα”, στη Νέα Ιωνία, στον Αυλώνα:

Χαιρετίζει, κατ’ αρχήν, την απόφαση αυτή, εκφράζοντας την ελπίδα ότι πρόκειται για απόφαση που ελήφθη μετά από σοβαρή και ενδελεχή εξέταση όλων των δεδομένων και των επαπειλούμενων ιδιαίτερα δυσμενών παρενεργειών στη χειμαζόμενη, για σειρά ετών, οικονομία της περιοχής μας και όχι για ένα τακτικό, μικροπολιτικό ελιγμό, με μόνο στόχο την απόκτηση πολιτικού χρόνου, εν όψει των εκλογών του Μαΐου.

Υπογραμμίζει ότι και από μόνη της η απόφαση της αναστολής, “μέχρι νεωτέρας”, καταδεικνύει το γεγονός ότι η μεταφορά ούτε ως κατεπείγουσα, ούτε ως αδήριτη, μπορεί να χαρακτηριστεί και μάλιστα χωρίς προηγουμένως να έχει υπάρξει ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος, ώστε να διασφαλιστεί μια βιώσιμη λύση και προοπτική για την ισοδύναμη αναπλήρωση του εισοδήματος που θα χαθεί, αν τελικά η κυβέρνηση εμμείνει στην απόφαση της μεταφοράς.

Καλεί την τοπική κοινωνία, φορείς και απλούς πολίτες, να παραμείνουν σε πλήρη εγρήγορση, επιδεικνύοντας το ίδιο πνεύμα ενότητας και συνοχής, που επέδειξαν μέχρι σήμερα, απομονώνοντας εκείνους τους λίγους που λειτουργώντας με κριτήρια άλλα, από την εξυπηρέτηση των καλώς εννοουμένων συμφερόντων της πόλης, εξυπηρετούν εκούσια ή ακούσια τέτοια καταστρεπτικά σχέδια για την πόλη μας.

Διατρανώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι εμμένει στην παραμονή της Ταξιαρχίας, αλλά αν καταδειχθεί, με πειστικά επιχειρήματα, ότι τούτη είναι αναγκαία, συζητεί ως μόνη εναλλακτική λύση την ισοδύναμη, πλήρως, αναπλήρωσή της και κανένα άλλο σενάριο, από αυτά που εξετάστηκαν και συζητήθηκαν στο παρασκήνιο».