ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατσούλης – Καραβάτου: Δημόσια συγγνώμη μετά τον σάλο για τις δηλώσεις των αδερφών Βαρουξή

Οι δηλώσεις των αδερφών Βαρουξή στην εκπομπή Φωλιά των ΚουΚου πώς έχουν συνευρεθεί ερωτικά με μία κοπέλα χωρίς εκείνη να το γνωρίζει προκάλεσαν σάλο με τον Κρατερό Κατσούλη και την Κατερίνα Καραβάτου να ζητούν δημόσια συγγνώμη.

Σάλος έχει προκληθεί από τις δηλώσεις που έκαναν πριν λίγες μέρες ο Παναγιώτης και ο Χρήστος Βαρουξής στην εκπομπή «Φωλιά των ΚουΚου».

Συγκεκριμένα, τα δίδυμα αδέρφια και πρώην παίκτες του ριάλιτι Big Brother ήταν καλεσμένη στην εκπομπή όταν η Κατερίνα Καραβάτου τους ρώτησε αν έχουν συνευρεθεί ερωτικά με μία κοπέλα που νόμιζε πώς ήταν ο ένας αδερφός αλλά στην θέση του πήγε ο άλλος με εκείνους να απαντούν θετικά.

Η Κατερίνα Καραβάτου ρώτησε αν τα δυο αδέρφια είναι ίδιοι παντού εννοώντας τα γεννητικά τους όργανα. «Λες είμαστε ίδιοι παντού. Δηλαδή αυτό το έχετε μετρήσει με κάποιο τρόπο;» αναρωτήθηκε η παρουσιάστρια και τα αδέρφια απάντησαν: «Από μικροί μαζί είμαστε, εντάξει, βλέπουμε ο ένας τον άλλον, δεν χρειάζεται να μετρήσουμε».

Η ερώτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση του «Πανελλαδικού Σωματείου Γυναικείων Δικαιωμάτων «Το Μωβ» το οποίο υπέβαλε καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ.) και ζητά μεταξύ άλλων και την παρέμβαση της δικαιοσύνης λόγω της προώθησης της κουλτούρας του βιασμού.

Σήμερα οι δύο παρουσιαστές κατά την έναρξη της εκπομπής ανέλαβαν την ευθύνη για όσα ειπώθηκαν, και ζήτησαν ειλικρινά συγγνώμη σε απολογητικό ύφος υποσχόμενοι πώς θα είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο μέλλον με τέτοια θέματα, στην ώρα μάλιστα που η κοινή γνώμη συγκλονίζεται από τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση που ακολούθησαν μετά την Σοφία Μπεκατώρου.

«Ένα μεγάλο συγγνώμη, ειλικρινές για το λάθος που κάναμε»
«Καλημέρα, σήμερα ξεκινάμε αλλιώς, γιατί τα πράγματα πια είναι αλλιώς» είπε στην έναρξη της εκπομπής ο Κρατερός Κατσούλης.

Στη συνέχεια η Κατερίνα Καραβάτου πήρε τον λόγο και είπε: «Σκέφτομαι ότι αυτές οι στιγμές απαιτούν αυτοκριτική, σκέψη, προσοχή, επαναπροσδιορισμό, δύναμη και βασικά ειλικρίνεια και αλήθεια. Έφταιξα και ήταν λάθος. Όχι μόνο για τη συμπεριφορά μου αλλά και για τις επιλογές που έχω κάνει. Όλα αυτά πρόκειται να διορθωθούν. Αυτό είναι μια απόφαση και υπόσχεση ζωής για εμένα και προς τον εαυτό μου και προς όλους εσάς. Γιατί πιστεύω και πιστεύουμε ότι το να είσαι παρουσιαστής δεν είναι προνόμιο, αλλά είναι ευθύνη».

Ο Κρατερός Κατσούλης κατέληξε: «Και επειδή ακριβώς είναι ευθύνη, είμαστε εδώ για να τις επωμιστούμε και να απολογηθούμε. Ένα μεγάλο συγγνώμη, ειλικρινές για το λάθος που κάναμε. Ένα συγγνώμη που άθελα μας δημιουργήσαμε τόσο θυμό, πόνο, οργή που σε κάποιες περιπτώσεις εξελίχθηκε ακόμη και σε μίσος, που εκφράστηκε ακόμη και σε κατάρες προς εμάς, τα παιδιά μας. Συγγνώμη που κλονίσαμε τη σχέση εμπιστοσύνης, την καθημερινή που έχουμε φτιάξει τα τελευταία χρόνια. Συγγνώμη που αυτή τη φορά δεν κάναμε σωστά τη δουλειά μας. Συγγνώμη από όλους μας, τον σταθμό, την ομάδα, τον αρχισυντάκτη. Πιστέψτε με το πάθημα, έγινε μάθημα. Αυτά».

ieidiseis.gr