ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Ωρολογιακή βόμβα για τη δημόσια υγεία τα 300 νέα λεωφορεία

Σφοδρή κριτική από το ΚΙΝΑΛ για τα λεωφορεία μέσω leasing που θα ενισχύσουν τα δρομολόγια στην Αθήνα. «Δεν πληρούν τους όρους».

«Ακατάλληλα είναι τα 40 λεωφορεία που παρέλαβε η κυβέρνηση με την παρουσία μάλιστα του Πρωθυπουργού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας ότι τα οχήματα «δεν πληρούν τον απαράβατο όρο που έθεσε το Ελεγκτικό Συνέδριο για να υπογραφεί η σύμβαση, ότι όλα ανεξαιρέτως τα πλευρικά παράθυρα θα πρέπει να είναι ανοιγοκλειόμενα».

Το ΚΙΝΑΛ εξαπολύει πυρά κατά του υπουργείου Μεταφορών, υπογραμμίζοντας ότι εις γνώση του το απέκρυψε προκειμένου «να γίνει η φιέστα του κ. Μητσοτάκη».

«Ο συνωστισμός όμως στα μέσα μαζικής μεταφοράς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξάπλωση της πανδημίας, όλη αυτή την περίοδο, με την κυβέρνηση να εξαγγέλλει 300 νέα λεωφορεία εδώ και 9 μήνες. Για μια ακόμη φορά σε κρίσιμες ώρες η ΝΔ αποδεικνύεται ανίκανη να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και να επιτελέσει το καθήκον της» σημειώνει το ΚΙΝΑΛ και ζητά την «άμεση προσαρμογή στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ώστε να μη δημιουργηθεί νέα ωρολογιακή βόμβα για την εξάπλωση της πανδημίας».

Στο τέλος της ανακοίνωσης, ως υστερόγραφο, σημειώνεται η απόφαση του 7ου τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου 497/21 στις 23 Μαρτίου.