ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοζάνη: Νέα επίθεση λύκων! Κρύφτηκαν οι κάτοικοι στα σπίτια τους

Συνεχίζεται η επιδρομή των λύκων σε περιοχές της Κοζάνης. Την Πέμπτη (17-09-2020) αγέλη λύκων κατακρεούργησε ένα σκυλάκι δίπλα ακριβώς από το εκκλησάκι της Παναγίας. Θυμίζουμε ότι ο λύκος ως προστατευόμενο είδος δεν μπορεί να συλλεχθεί παρά μόνο αν θεωρηθεί επικίνδυνος. Η δίωξή τους λοιπόν είναι παράνομη εκτός αν χαρακτηριστεί ως επιβλαβές είδος.

Το φαινόμενο εμφάνισης λύκων στην Κοζάνη ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια με τους κατοίκους της Παναγίας και άλλων περιοχών να είναι ανάστατοι. Στην ευρύτερη περνάνε παιδιά με ποδήλατα , κόσμος περπατάει πρωί και βράδυ, είναι μια κατοικήσιμη μεριά της πόλης με πολύ κόσμο.

Η Δώρα Σιαλβέρα, κάτοικος της περιοχής και δημοσιογράφος αναφέρει: «Αυτό είναι ότι απέμεινε από ένα σκυλάκι που έτυχε να περνάει χθες το βράδυ από την περιοχή της Παναγίας. Δυστυχώς στο δρόμο του πέτυχε τους λύκους.

Αυτό συνέβη ακριβώς δίπλα από το σπίτι μου, την ώρα που ο γείτονας άκουσε τους λύκους να μαλώνουν έξω από το δικό του κτίσμα και κρύφτηκε μέσα για να μην έχει την τύχη αυτού του μικρού σκύλου. Αυτά για τη συμβίωση που μας πρότειναν οι αρμόδιοι… Προφανώς κάποιος σήμερα θα ψάχνει το σκύλο του. Πολύ φοβάμαι ότι έτσι όπως πάει σε λίγο θα ψάχνουμε τους γείτονες ή εκείνοι εμάς…»

Πηγή: prlogos.gr