ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντοζαμάνης : Επιτυχής η διαχείριση της πανδημίας – ΣΥΡΙΖΑ : Η λέξη ντροπή έχασε το νόημά της

Η αναφορά του Βασίλη Κοντοζαμάνη στη βουλή ότι το σύστημα ιχνηλάτης που έχει ακολουθηθεί «έχει βοηθήσει στην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας μέχρι στιγμής» προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που σημείωσε πως «πλέον η λέξη ντροπή έχει χάσει το νόημά της».

Επιτυχής η διαχείριση της πανδημίας

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια του κοινοβουλευτικού ελέγχου ανάφερε:

«Τέλος μια κουβέντα περί ιχνηλάτησης. Το είπα και πριν. Αποτελεί σημαντικό κομμάτι σειράς διαδικασιών που εφαρμόζονται από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Οι ιχνηλατήσεις γίνονται βάση συγκεκριμένου σχεδίου και έχουν αποδειχτεί ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση και τον περιορισμό των κρουσμάτων και των επαφών τους. Και είναι, θα το επαναλάβω, ένας από τους παράγοντες, το πολύ καλό σύστημα ιχνηλάτησης το οποίο διαθέτουμε, το οποίο μας έχει βοηθήσει στην επιτυχή διαχείριση της πανδημίας μέχρι στιγμής».

Βρίσκεται σε άλλη χώρα

«Σήμερα ο υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης στη Βουλή συνέχισε τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς σαν να βρίσκεται σε άλλη χώρα, αντί να αρθρώσει τον παραμικρό λόγο αυτοκριτικής, όπως θα περίμεναν γιατροί, ασθενείς, και γενικά το σύνολο των πολιτών» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Την ώρα που καταγράφουμε καθημερινά αρνητικό ρεκόρ σε ανθρώπινες απώλειες και την ώρα που οι γιατροί στις ΜΕΘ δηλώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την απελπισία τους για τις συνθήκες στο σύστημα υγείας εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Υγείας κάνει λόγο για «επιτυχή διαχείριση της πανδημίας».

Ακόμα δεν βρήκε μια λέξη να πει κρυπτόμενος πίσω από τον κανονισμό για τις αποκαλύψεις δύο κυριακάτικων εφημερίδων ότι μέσα στο υπουργείο που διοικεί έχει στηθεί με πολιτική σκοπιμότητα παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων της πανδημίας. Πλέον η λέξη ντροπή έχει χάσει το νόημά της».

ΠΗΓΗ:in.gr