ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορινθία: Διέρρηξε τρία σπίτια και ένα τροχόσπιτο

Ανήμερα των Χριστουγέννων είχε ξεκινήσει ένας νεαρός να «ανοίγει» σπίτια σε μια τοπική κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης στην Κορινθία και, ως τις 17 Ιανουαρίου, διέρρηξε δυο κατοικίες και ένα τροχόσπιτο ενώ αποπειράθηκε να διαρρήξει ακόμη ένα σπίτι.

Οι διαρρήξεις εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς του τμήματος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και ταυτοποιήθηκε ο 23χρονος Έλληνας δράστης, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα που διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου. Η έρευνα συνεχίζεται, καθώς εξετάζεται αν είχε διαπράξει και άλλες.

Ξέρουν τον διαρρήκτη, αλλά δεν τον βρήκαν

Λίγα λεπτά έλειψε από το σπίτι της η ιδιοκτήτρια μιας μονοκατοικίας στην κοινότητα Σπαθαραίοι της Θεσπρωτίας το πρωί της περασμένης Τετάρτης, αλλά ήταν αρκετά για να τρυπώσει μέσα ένας άγνωστος που άρπαξε χρήματα, χρυσαφικά, βιβλιάρια και τραπεζικές κάρτες. Η κλοπή εξιχνιάστηκε από την Ασφάλεια Ηγουμενίτσας και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας δικογραφία σε βάρος ενός Έλληνα, ο οποίος αναζητήθηκε αλλά δεν εντοπίστηκε.