ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Ενας 62χρονος ο έβδομος νεκρός στην Ιταλία

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση RAI, ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό στην Ιταλία ανήλθε στους επτά. Πριν λίγο, πέθανε στην Λομβαρδία ένας άνδρας 62 ετών, ο οποίος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο και υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση.

«Κατόπιν των εξελίξεων στην Ιταλία, η Επιτροπή ενισχύει τη στήριξή της προς τα κράτη μέλη με νέα δέσμη βοήθειας ύψους 232 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο των εργασιών ετοιμότητας, έκτακτης ανάγκης και σχεδιασμού της απόκρισης για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού COVID-19».

«Δεδομένου ότι τα κρούσματα αυξάνονται, η δημόσια υγεία αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι επιβάλλεται «η διεθνής κοινότητα να συνεργαστεί με στόχο την ενίσχυση της ετοιμότητας στην Ευρώπη, στην Κίνα και οπουδήποτε αλλού». Η Ευρώπη είναι παρούσα για να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο», τόνισε.

Ιταλός δερματολόγος που βρισκόταν τις προηγούμενες μέρες στην Ελλάδα νόσησε από τον κοροναϊό. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις της στο Θέμα FM 104,6 η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Μιλάνο, Σοφία Ζαφειροπούλου.

Σύμφωνα με την κυρία Ζαφειροπούλου, ο δερματολόγος χθες Κυριακή παρουσίασε τα συμπτώματα του ιού. Ακόμη πρόσθεσε πως κατευθείαν εισήχθη για νοσηλεία, ενώ είναι καλά στην υγεία του. Παράλληλα υποβάλλονται σε εξετάσεις τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του. Σημειώνεται πως, μετά την Ελλάδα, επισκέφθηκε τη Γερμανία και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ιταλία.

Πηγή: ethnos.gr