ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Απειλεί ηλικιωμένους, αλλά και 50αρηδες

Εμπεριστατωμένη ανάλυση στην ηπειρωτική Κίνα επιβεβαίωσε την υψηλή επικινδυνότητα του κορονοϊού στους ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας. Ποια είναι τα ποσοστά θνησιμότητας ανά ηλικιακή ομάδα.

Τα αποτελέσματα μίας νέας μελέτης, της πρώτης που έγινε στην ηπειρωτική Κίνα, έρχονται για να επιβεβαιώσουν τον υψηλό βαθμό επικινδυνότητας του κορονοϊού στους ανθρώπους προχωρημένης ηλικίας.

Την ώρα που η πανδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 36.000 ανθρώπων, η εμπεριστατωμένη μελέτη από την Κίνα έρχεται για να επαληθεύσει τις αρχικές εκτιμήσεις σχετικά με τις πιο ευάλωτες ηλικιακές ομάδες, με τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους μέσης ηλικίας να ανήκουν σε αυτές.

Όπως αναφέρει ο Guardian, οι σχετικές εκτιμήσεις αναφέρονται αναλυτικά στο “Lancet Infectious Diseases” και βασίζονται σε ανάλυση 70.117 εργαστηριακά επιβεβαιωμένων και κλινικά διαγνωσμένων περιστατικών στην Κίνα, σε συνδυασμό με 689 περιπτώσεις ατόμων θετικών στον ιό από πτήσεις επαναπατρισμού της Ουχάν.

Σύμφωνα με την ανάλυση αυτή, λοιπόν, διαπιστώθηκε ότι , ενώ το ποσοστό θνησιμότητας για επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ήταν 1,38%, αυτό αυξήθηκε απότομα, με σαφώς μεγαλύτερη αύξηση στις μεγαλύτερες ηλικίες. Συγκεκριμένα από το 0,0016% σε παιδιά κάτω των 10 ετών στο 7,8% (!) σε ανθρώπους 80 και πάνω.

Η μελέτη έδειξε ότι μόνο το 0,04% των ασθενών ηλικίας 10 ως 19 ετών χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη σε σύγκριση με (περισσότερο από ) το 18% αυτών που ήταν άνω των 80 ετών.

Πηγή: news247.gr