ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Ο θάνατος του 72χρονου ιερέα που δίχασε την Ιταλία

Μέσα από τις τραγικές ειδήσεις της απώλειας πολλών και σημαντικών ανθρώπων της ιταλικής κοινωνίας η περίπτωση του Τζιουζέπε Μπεραντέλι αγγίζει πλέον τα όρια του μύθου και για κάποιους είναι «fake news» προκειμένου να αγιοποιηθεί και κάπου εκεί μπαίνουν οι θεράποντες γιατροί αλλά και οι δικοί του άνθρωποι που διαφωνούν με όλους…

Ο 72χρονος καθολικός ιερέας της ενορίας του San Giovanni Battista στην κωμόπολη του Κασνίγκο (20 χιλιόμετρα βόρεια από το Μπέργκαμο) έχασε τη ζωή του στα μέσα του μήνα. Αυτό δεν αμφισβητείται.

Σύμβολο αλτρουισμού

Ωστόσο τα όσα αποκαλύφθηκαν για τις τελευταίες τραγικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν μέσα στο θάλαμο νοσηλείας ανέδειξαν τον δον Τζιουζέπε σε σύμβολο αλτρουισμού και χιλιάδες πιστοί της ενορίας του στέλνουν συγκινητικά μηνύματα στη μνήμη του.

Οι κάτοικοι της κωμόπολης του Κασνίγκο αγόρασαν αποκλειστικά για τον αγαπημένο τους ιερέα έναν αναπνευστήρα τον οποίο και έδωσαν στους γιατρούς.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται μαρτυρία υπαλλήλου του γηροκομείου της κωμόπολης Κασνίγκο, ο ιερέας δε δέχτηκε να φορέσει τον αναπνευστήρα και ζήτησε να σωθεί ένας αρκετά νεότερος ασθενής από εκείνον. Αυτή είναι η εκδοχή που πυροδότησε τον πρώτο γύρο δημοσιευμάτων.

Είναι fake news…

Νωρίτερα σήμερα άλλα δημοσιεύματα που επικαλούνται άτομα από το στενό περιβάλλον του ιερέα ισχυρίζονται πως ο Τζιουζέπε Μπεραντέλι τις τελευταίες του ώρες δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει επιλογές για την επιλογή του αναπνευστήρα και μάλιστα εκθειάζουν το ιατρικό προσωπικό για την φροντίδα και πως έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να σώσουν τόσο τον ιερέα όσο και τους υπολοίπους ασθενείς.

Τόνισαν μάλιστα πως ο Μπεραντέλι σε όλο του τον βίο ήταν ένας άγιος πατέρας με μεγάλη και ανιδιοτελή προσφορά και όχι μόνο στις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

Δυσαρέσκεια των γιατρών

Επίσης και πηγές που πρόσκεινται στο ιατρικό προσωπικό υποστήριξαν πως αυτοί που αποφασίζουν είναι γιατροί και όχι οι ασθενείς. Αφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο ο ιερέας να εκδήλωσε την πρόθεση του αλλά οι γιατροί δεν έκαναν καμία διάκριση στους ασθενείς. Επίσης τονίζουν πως ο ιερέας υποστηρίχτηκε μηχανικά και μέχρι την τελευταία στιγμή δόθηκε μάχη για τη ζωή του. Όλα αυτά γίνονται σε μία στιγμή που στο περιθώριο της πανδημίας ερευνώνται καταγγελίες για προνομιακή μεταχείριση ασθενών ανάλογα με τη δημοφιλία τους.

Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης της Ιταλίας έχουν πεθάνει τουλάχιστον 30 ιερείς με τους 16 να είναι από την Μητρόπολη του Μπέργκαμο.

Πηγή: ethnos.gr