ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κορωνοϊός : Ένταξη των βουλευτών στο ΕΣΥ υπό προϋποθέσεις

Η γραφειοκρατία έχει εμποδίσει τους βουλευτές να εργαστούν εθελοντικά στο Εθνικό Σύστημα Υγείας
Ίδια με οποιοδήποτε άλλο εργαζόμενο του ΕΣΥ, θα είναι η αστική ευθύνη έναντι τρίτων, αναφορικά με τους εν ενεργεία βουλευτές – γιατρούς οι οποίοι δήλωσαν ότι θέλουν να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας.
Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη, ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, ο οποίος ήταν ο πρώτος βουλευτής ο οποίος προθυμοποιήθηκε να συνδράμει στο ΕΣΥ απέναντι στον κορωνοϊό, -με την ιδιότητα και του γιατρού-, παρουσιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Ωστόσο λίγο αργότερα ενημερώθηκε ότι λόγω της αστικής ευθύνης και μέχρι να διευθετηθεί αυτό δε θα μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Σήμερα, το υπουργείο Υγείας, σύμφωνα με τον υφυπουργό Β.Κοντοζαμάνη, απέστειλε στους εν λόγω βουλευτές τις προϋποθέσεις ένταξης τους στο ΕΣΥ. Αυτές, αφορούν την πλήρη απασχόλησή τους και την ένταξή τους στο πρόγραμμα εφημεριών.

Ακόμη, διασαφηνίστηκε ότι θα πρέπει να υπογραφεί σύμβαση ένταξης στο ΕΣΥ, η οποία σημαίνει ότι η αστική ευθύνη έναντι των τρίτων είναι ίδια με οποιοδήποτε άλλο εργαζόμενο του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Τέλος, από το υπουργείο Υγείας ζητήθηκε από τους βουλευτές να ενημερώσουν τη Βουλή για ενδεχόμενη αποχή τους από την άσκηση των καθηκόντων τους.

avgi.gr