ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Τέταρτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε στη Βουλή

Ακόμα ένα κρούσμα κορωνοϊου εντοπίστηκε στη Βουλή. Πρόκειται για ασυμπτωματικό εργαζόμενο στο Μέγαρο της Βουλής, που βρέθηκε θετικό το βράδυ της Παρασκευής.

Ο υπάλληλος υπηρεσίας στο Μέγαρο της Βουλής (Διεύθυνση Διαρκών Επιτροπών) δεν είχε προσέλθει στην υπηρεσία και στη Βουλή μετά την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Οκτωβρίου είχε γνωστοποιηθεί ένα ακόμη κρούσμα. Επρόκειτο για εργαζόμενο της Βουλής σε υπηρεσία εκτός του κεντρικού κτιρίου (Μέγαρο Αρβανίτη). Μάλιστα μετά την ανακοίνωση για το 3ο κρούσμα είχαν ανακοινωθεί και νέα μέτρα όπως ύποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση των αποστάσεων και καλός αερισμός των χώρων, κυλιόμενο ωράριο υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες, υποχρεωτική η τηλεργασία στο 40% των υπαλλήλων που έρχονται για εργασία και με ευθύνη όλων των προϊσταμένων οι εργαζόμενοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες δεν θα προσέλθουν στην εργασία τους.

Τα άλλα δυο κρούσματα ήταν σε περιφεριακό κτίριο που στεγάζει υπηρεσίες της Βουλής.

«Την Παρασκευή βράδυ 23 Οκτωβρίου διαπιστώθηκε ασυμπτωματικό κρούσμα με θετική PCR για SARS-nCOV2 σε υπάλληλο υπηρεσίας στο Μέγαρο της Βουλής (Διεύθυνση Διαρκών Επιτροπών), ο οποίος δεν είχε προσέλθει στην υπηρεσία και στη Βουλή μετά την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου. Παρότι το πρωτόκολλο ιχνηλάτησης επέβαλε τον έλεγχο των επαφών του κρούσματος μόνο τις 2-3 μέρες προ της θετικοποίησής του, κρίθηκε σκόπιμο να ιχνηλατηθούν και αξιολογηθούν οι επαφές του κατά την τελευταία ημέρα προσέλευσής του στην εργασία. Αυτές που αξιολογήθηκαν ως στενότερές επαφές -22 άτομα- υποβλήθηκαν σε μοριακό έλεγχο PCR στις 24/10, ο οποίος απέβη αρνητικός για όλους στις 25/10. Επιπλέον, το πρωί του Σαββάτου διενεργήθηκε απολύμανση σε όλα τα γραφεία της συγκεκριμένης υπηρεσίας και στους κοινόχρηστούς χώρους του πρώτου ορόφου του Μεγάρου», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.