ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κρήτη: Αντισηπτικά από αδιάθετο κρασί και ξύδι προτείνουν οι αγρότες

Την χρήση αδιάθετου κρασιού και ξιδιού για τη δημιουργία αντισηπτικών κατά του κορονοϊού, προτείνει η διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου.
Σε επιστολή της Ένωσης προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μ. Βορίδη τονίζεται ότι με αυτό τον τρόπο καλύπτεται και η αυξημένη ζήτηση του προϊόντος σαν λύση απολύμανσης ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθεί ο κλάδος του κρασιού, ο οποίος, όπως αναφέρεται, «δέχεται συμπίεση του κύκλου εργασιών του».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην επιστολή, η Ένωση μπορεί να διαθέσει συνολική ποσότητα τριών εκατομμυρίων κιλών κρασιού, το οποίο διαθέτει στις αποθήκες της, στην τιμή του 0,40 ευρώ ανά κιλό, η οποία επιμερίζεται σε 0,25 ευρώ από την Ομοσπονδία Οξοποιών και 0,15 ευρώ από κρατική βοήθεια ανά κιλό.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε υπουργέ, η ΑΕΣ Ένωση Ηρακλείου Α.Ε., εκφραστής του πρωτογενούς τομέα παραγωγής που πλήττεται ιδιαίτερα στις μέρες μας, είναι σε θέση να γίνει αρωγός στην επιτακτική ανάγκη της κρίσης υγείας και οικονομίας την οποία βιώνουμε. Και για τους παραπάνω λόγους, σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία Οξοποιών Ελλάδος, μπορεί να διαθέσει συνολική ποσότητα τριών εκατομμυρίων κιλών κρασιού, το οποίο διαθέτει στις αποθήκες της, στην τιμή του 0,40 ευρώ ανά κιλό, η οποία επιμερίζεται σε 0,25 ευρώ από την Ομοσπονδία Οξοποιών και 0,15 ευρώ από κρατική βοήθεια ανά κιλό.

Εφόσον αυτό είναι εφικτό, παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο της παραπάνω βοήθειας, καθώς ο κλάδος του κρασιού δέχεται συμπίεση του κύκλου εργασιών από κλάδους όπως η εστίαση και ο τουρισμός. Ενώ παράλληλα, τα κρασιά τα οποία διαθέτουμε στους αποθηκευτικούς μας χώρους είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Συνάμα, κρίνεται επιτακτική ανάγκη οξοποίησης λόγω της αυξημένης ζήτησης του προϊόντος σαν λύση απολύμανσης, που κρίνεται η πιο υγιεινή και φυσική που διαφαίνεται».

Πηγή: efsyn.gr