ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντίνος Μπογδάνος : Κατέβασαν τα ονόματα των μαθητών – απειλούν με μηνύσεις

Μετά τον σάλο, το meaculpa.gr κατέβασε τη “λίστα” στοχοποίησης των νηπίων. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αρνείται τα screenshot και απειλεί με αγωγές.
Μετά το σάλο και τις μαζικές αναφορές από χρήστες του twitter, η ιστοσελίδα meaculpa.gr, την οποία ίδρυσε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος και φέρεται να ανήκει στη σύζυγό του, κατέβασε την κατάπτυστη “λίστα” που στοχοποιούσε ονομαστικά μαθητές νηπιαγωγείου και την δασκάλα τους.

Ο δε κ. Μπογδάνος επιμένει ότι ουδέποτε αναρτήθηκε η “λίστα νηπίων” στην ιστοσελίδα του, ενώ απειλεί και με αγωγές χρήστες που επικαλούνται τα screenshot τα οποία τραβήχτηκαν ενόσω η λίστα ήταν αναρτημένη.

Βουλευτής της ΝΔ προώθησε στο twitter λίστα με ονόματα νηπίων

Στήριξη στην ιστοσελίδα Mea Culpa, της οποίας είχε υπάρξει ιδιοκτήτης, προσφέρει δημόσια ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ύστερα από τη φρικιαστική δημοσίευση ονομάτων μαθητών νηπιαγωγείου.

Η ιστοσελίδα, σε ένα κρεσέντο ρατσιστικής χυδαιότητας, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή παιδιών και της νηπιαγωγού τους, έκανε λόγο για «σοκαριστικό κατάλογο μαθητών νηπιαγωγείου της Αθήνας», καθώς πολλά από αυτά τα ονόματα δεν έχουν ελληνική ρίζα.

Ύστερα από την κατακραυγή το site κατέβασε τη λίστα, χωρίς να σημειώσει ότι υπήρξε αλλαγή στο περιεχόμενo της σελίδας, όπως ορίζουν οι κανόνες δεοντολογίας στο διαδίκτυο. Παρόλα αυτά αρκετοί χρήστες και μέσα ενημέρωσης είχαν προλάβει να σώσουν την εικόνα και την παρουσίασαν (αφού έσβησαν τα ονόματα).

Ο βουλευτής του Κ. Μητσοτάκη έσπευσε να υποστηρίξει το κείμενο δηλώνοντας ψευδώς ότι δεν περιελάμβανε τη λίστα. O ίδιος προώθησε το κείμενο στον λογαριασμό του στο twitter στις 19:50. Παρόλα αυτά σε εικόνες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φαίνεται ότι η λίστα παρέμενε στο site αρκετή ώρα μετά την προώθησή της από τον βουλευτή.

Ο Κωσταντίνος Μπογδάνος απείλησε ότι θα οδηγήσει στο δικαστήριο τον δημοσιογράφο Άρη Χατζηστεφάνου, όταν αυτός με ανάρτησή του σημείωσε ότι το ναζιστικής εμπνεύσεως δημοσίευμα «κλείνει το μάτι σε μελλοντικά πογκρόμ επαναφέροντας τα αιτήματα της Χρυσής Αυγής».

Υπενθυμίζεται ότι η ιστοσελίδα Mea Culpa πέρασε από τον Μπογδάνο στην ιδιοκτησία της γυναίκας του και είχε έρθει στο παρελθόν και πάλι στο προσκήνιο λόγω της χρηματοδότησης που λάμβανε από δημόσια ταμεία.

avgi.gr infowars.gr