ΚΟΣΜΟΣ

Κωνσταντινούπολη: «Ρομπέν των Δασών» πληρώνει τα χρέη στα μπακάλικα

Μου είπε ότι το κάνει για να κερδίσει την ευλογία του Θεού, δήλωσε ιδιοκτήτης μανάβικου σε γειτονιά της Κωνσταντινούπολης

Πρόωρα χριστουγεννιάτικα δώρα λαμβάνουν τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι φτωχών συνοικιών της Κωνσταντινούπολης καθώς ένας ανώνυμος ευεργέτης πληρώνει τα χρέη τους σε μπακάλικα και αφήνει φακέλους με χρήματα στις εισόδους των σπιτιών τους.

«Ήρθε ένας άδρας και με ρώτησε να του δείξω τα τεφτέρια με τα χρέη των πελατών. Υπήρχαν τέσσερις άνθρωποι με μεγάλους λογαριασμούς κι εγώ του είπα που μένουν. Αργότερα ο ίδιος άνθρωπος επέστρεψε και πλήρωσε όλα τα χρέη τους. Έμαθα, δε, ότι τους έδωσε και χρήματα» δήλωσε ιδιοκτητής ενός εκ των καταστημάτων που βρίσκονται στην περιοχή Τούζλα στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης.

Ο ίδιος είπε στο πρακτορείο Demirören ότι «όταν τον ρώτησα το όνομά του μου απάντησε: να με αποκαλείς Ρομπέν των Δασών».

«Μου είπε ότι απλά είχε έρθει εκεί για να πληρώσει τα χρέη όσων δεν μπορούσαν να τα αποπληρώσουν. Ζω εδώ τα τελευταία 30 χρόνια και ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα μπροστά σε μια τέτοια κίνηση. Οι πελάτες μου ήταν πολύ χαρούμενοι και ήθελαν να γνωρίσουν τον άνδρα αλλά εγώ δεν ξέρω ποιος είναι. Δεν μου είπε το όνομά του και αρκέστηκε σδτο ότι το κάνει αυτό “για να κερδίσω την ευλογία του Θεού”» δήλωσε άλλος ιδιοκτήτης μανάβικου στην ίδια περιοχή.

Το ίδιο άτομο πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από φακέλους που περιείχαν 1.000 τουρκικές λίρες (περίπου 160 ευρώ) και είχαν αφεθεί σε σπίτια σε άλλη γειτονιά της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο Μάρτιο.