ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Σταϊκούρα – Τσακαλώτου για… αξιοκρατία, «κενά μνήμης» και διορισμούς

Σφοδρή αντιπαράθεση με προσωπικές αντεγκλήσεις είχαν στην Ολομέλεια της Βουλής ο Χρήστος Σταϊκούρας και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με αφορμή την συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Η αρχή έγινε από την τοποθέτηση του κ. Τσακαλώτου, που κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναξιοκρατία και κενό μνήμης. «Μιλάτε σε εμάς για αξιοκρατία και για κενό μνήμης. Πρόσφατα εγκρίθηκε το νέο εποπτικό συμβούλιο του Υπερταμείου. Δεν θα δείτε στα μέλη σύζυγο δικού μας βουλευτή, όπως κάνατε εσείς. Ούτε θα κάνουμε αυτό που κάνατε εσείς, με διορισμό συνεργάτη υπουργού, πέντε ημέρες μετά τις εκλογές, σε άλλο φορέα, χωρίς δημοσιευμένη προκήρυξη» απάντησε ο κ. Σταϊκούρας.

Και προσέθεσε: «Εσείς δεν ήσασταν που θα παραιτούσασταν, αν μειωνόταν το αφορολόγητο; Το μειώσατε και δεν παραιτηθήκατε. Εσείς δεν είπατε ότι το 2017 θα είχατε 2,7% ανάπτυξη και πετύχατε 1,5%; Την φορολογία επιχειρήσεων ποιος την πήγε από το 26% στο 29%; Την προκαταβολή φόρου στο 100% ποιος την πήγε; Την εισφορά αλληλεγγύης ποιος την μονιμοποίησε;».

Απαντώντας, ο κ. Τσακαλώτος υπερασπίστηκε τις επιλογές της κυβέρνησής ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Οι άνθρωποι της επιλογής μας ήταν εξαιρετικά άξιοι. Αν είναι γυναίκα κάποιου βουλευτή, δεν σημαίνει ότι δεν είναι και άξια. Εμείς τις επιλογές μας τις κάναμε αξιοκρατικά. Εσείς, όπως έχει αποδειχθεί το τελευταίο διάστημα, δεν το κάνετε. Εμείς του ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός αξίζουμε καλύτερα».

Ο κ. Τσακαλώτος είχε αντιπαράθεση και με την Ελληνική Λύση, καθώς επισήμανε τον κίνδυνο από την καλλιέργεια ισλαμοφοβίας που επιχειρεί συστηματικά ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος. Απαντώντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χύτας, είπε: «Αν κατηγορείτε εμάς για ισλαμοφοβία, σας κατηγορούμε και εμείς για ισλαμολαγνεία. Εμείς καταγγείλαμε τους ακραίους ισλαμιστές που κάνουν κλειτοριδεκτομές. Εσείς που είστε και τόσο πλούσιος γιατί δεν παίρνετε τέσσερις-πέντε σπίτι σας;».

Πηγή: protothema.gr