ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μάνδρα: Άρχισε η δίκη για τις φονικές πλημμύρες – Ασφυξία στη δικαστική αίθουσα

Ξεκίνησε η δίκη για τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα το 2017, όπου 156 κατηγορούμενοι και μάρτυρες καλούνται να καταθέσουν. Η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά.

Ξεκίνησε τυπικά η δίκη για τη φονική πλημμύρα που έπληξε την Μάνδρα Αττικής, τον Νοέμβριο του 2017. Ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου βρέθηκαν η πλειοψηφία των 156 κατηγορούμενων και μαρτύρων προκαλώντας ασφυξία στην δικαστική αίθουσα.

Η πλειοψηφία των 21 κατηγορούμενων έδωσε το παρόν στο δικαστήριο, ωστόσο υπήρξαν κάποιοι που προτίμησαν να εκπροσωπηθούν από συνήγορο, όπως η πρώην περιφερειάρχης Αττική, Ρένα Δούρου.

Παράλληλα, παρόντες δήλωσαν και 103 από τους 135 μάρτυρες κατηγορίες, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι συγγενείς των 25 θυμάτων ή επλήγησαν οι ίδιοι από τη θεομηνία.

Οι περισσότεροι εξ αυτών ζήτησαν να υποστηρίξουν την κατηγορία (παράσταση πολιτικής αγωγής) για ψυχική οδύνη ή βλάβη κατά περίσταση για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, της πλημμύρας και της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

Δίκη για τους υπεύθυνους της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα Αττικής πριν από δύο χρόνια

Πάντως, η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά, λόγω του μεγάλου αριθμού των παραγόντων. Συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης υπέβαλλαν αίτημα αλλαγής της αίθουσας που θα συνεδριάζει το δικαστήριο και αίτημα διακοπής της δίκης, για τα οποία αναμένεται να αποφανθεί η έδρα.

Πηγή: news247.lgr