ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μένουμε Σπίτι: Εμπειρία! Virtual περιήγηση στο Κάστρο Ιωαννίνων & το Μουσείο Αργυροτεχνίας του ΠΙΟΠ

Μενουμε σπίτι και απολαμβάνουμε μια virtual περιήγηση στην σπουδαία έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου»

Μένουμε σπίτι και αξιοποιούμε την εικονική πραγματικότητα (VR) για να «ταξιδέψουμε» στο Κάστρο Ιωαννίνων και το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς.
Εκεί, μπορούμε να διατρέξουμε ψηφιακά την εντυπωσιακή μόνιμη συλλογή που παρουσιάζεται στον άνω όροφο του Μουσείου και να περιηγηθούμε στην περιοδική έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου», αποτέλεσμα της επιτυχημένης συνεργασίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (ΕΑΜ).

VIRTUAL

Ανακαλύπτουμε επιλεγμένα έργα από τις συλλογές του ΕΑΜ που αποκαλύπτουν πτυχές του Ωραίου από τους προϊστορικούς μέχρι και τους ρωμαϊκούς χρόνους. Πατήστε ΕΔΩ και ξεναγηθείτε στην έκθεση.
Τριακόσιες σαράντα αρχαιότητες από τις πλούσιες συλλογές του ΕΑΜ σε συνδυασμό με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, προσφέρουν μια αισθητική πανδαισία και υπόσχονται ένα ταξίδι στον χρόνο γεμάτο αισθητικές απολαύσεις.

εκθεση

Τέλος, ξεφυλλίζοντας το συνοδευτικό εκπαιδευτικό έντυπο της έκθεσης, έχουμε την ευκαιρία να εμπλουτίσουμε με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο αυτή τη διαφορετική επίσκεψη στην έκθεση, παρέα με τα παιδιά μας.
Οι αμετρητες οψεις του ωραίου συνοψίζονται στο παρακάτω βίντεο.


Πηγή: iefimerida.gr