ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΜέΡΑ25: Αστυνομική καταστολή κατά πάντων στην συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Κουφοντίνα

Την εκτεταμένη βία που εξαπέλυσε η αστυνομία κατά των συγκεντρωμένων στην κινητοποίηση αλληλεγγύης στον κρατούμενο απεργό πείνας, Δημήτρη Κουφοντίνα, αναδεικνύει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, που καταγγέλλει πως στο στόχαστρο των αστυνομικών βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης, νομικός κόσμος, φοιτητές και πλήθος κόσμου, καθώς και ο Συντονιστής Νεολαίας του ΜέΡΑ25 Θωμάς Αχταρίδης, ο οποίος προπηλακίστηκε και καθυβρίστηκε από τους αστυνομικούς.

Την αναίτια βίαιη επίθεση που πραγματοποίησαν οι κατασταλτικές δυνάμεις του κ. Χρυσοχοΐδη στο κέντρο της Αθήνας καταγγέλλει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του κατά την πέμπτη συνεχόμενη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας, κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα, περιγράφοντας ένα πολεμικό σκηνικό κατά πάντων.

«Αύρες, χημικά, δακρυγόνα και άγρια καταστολή ήταν η απάντηση της αυταρχικής Κυβέρνησης Μητσοτάκη στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μετά από κάλεσμα του νομικού κόσμου για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου σε βάρος του απεργού πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος, καταγγέλλοντας πως επίθεση δέχθηκαν οι δικηγόροι στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης, νομικός κόσμος, φοιτητές, πλήθος κόσμου και μέλη της Νεολαίας του ΜέΡΑ25.

Ακόμα, τονίζεται πως ο Διοικητής της ΕΛ.ΑΣ. στο σημείο «αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις τόσο στους εκπροσώπους των δικηγόρων, όσο και στον εκπρόσωπο Τύπου του ΜέΡΑ25 και τον Συντονιστή της Νεολαίας του κόμματος, στις επανειλημμένες αιτιάσεις τους για την παρεμπόδιση της ενάσκησης του συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών κρυμμένος πίσω από μια “εντολή της ΕΛ.ΑΣ.”».

Όπως τονίζει το ΜέΡΑ25, στη συγκέντρωση προπηλακίστηκε και ο Συντονιστής Νεολαίας του ΜέΡΑ25 Θωμάς Αχταρίδης και εξυβρίστηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης από τις «δημοκρατικές» δυνάμεις του κ. Χρυσοχοΐδη που του απάντησαν «τον μπούλ…».

«Καταγγέλλουμε την άγρια καταστολή της Κυβέρνησης. Ο κ. Μητσοτάκης ως άλλος Όρμπαν και Ερντογάν επιτίθεται καθημερινά και τρομοκρατεί την κοινωνία, τη στιγμή που μεθοδεύει τον πρώτο θάνατο απεργού πείνας στην Ευρώπη μετά την εποχή της Θάτσερ και πλιατσικολογεί στα δικαιώματα και την περιουσία των πολιτών» καταλήγει το ΜέΡΑ25.

thepressproject.gr