ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Μήνυση ΕΡΓΗΛ κατά Σαββάκη – Προκαταρκτική διέταξε ο Εισαγγελέας

Στην αντεπίθεση περνάει ακόμη μία φορά η ΕΡΓΗΛ, συνεχίζοντας τη μάχη της να κερδίσει τη διαμάχη με τη ΔΕΥΑΜΒ. Αυτή τη φορά, στρέφεται με μηνυτήρια αναφορά κατά του πρώην προέδρου της Επιχείρησης, Άρη Σαββάκη, τον οποίο κατηγορεί για ψευδορκία, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Προκαταρκτική διέταξε η Εισαγγελία Βόλου.

Η μηνυτήρια αναφορά της ΕΡΓΗΛ υπεβλήθη στα τέλη Μαρτίου από τον νόμιμο εκπρόσωπο της εταιρείας, και αυτή τη φορά στρέφεται κατά του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, Άρη Σαββάκη. Ο Εισαγγελέας διέταξε την έναρξη αυτοτελούς προκαταρκτικής έρευνας.

Ο κ. Σαββάκης κατηγορείται από την ΕΡΓΗΛ για ψευδορκία μάρτυρα, συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Είχε προηγηθεί, από τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, νομική ενέργεια κατά της εργολήπτριας εταιρείας, με την οποία την κατηγορούσε για παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, σε βαθμό κακουργήματος.

Η μήνυση της ΕΡΓΗΛ φέρεται να στηρίζεται στο σκεπτικό ότι όσα καταλογίζει ο κ. Σαββάκης είναι συκοφαντικά και ψευδή.

Ο Εισαγγελέας, διέταξε τη διενέργεια αυτοτελούς προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί η αλήθεια ή όχι όσων καταγγέλλονται. Ο φάκελος ανατέθηκε ήδη σε πταισματοδίκη ο οποίος το επόμενο διάστημα πρόκειται να καλέσει τις εμπλεκόμενες πλευρές για να δώσουν κατάθεση, και κάθε άλλον μάρτυρα που σχετίζεται με την υπόθεση.

Στη συνέχεια εάν διαπιστωθεί κάποια παράβαση του νόμου ο εισαγγελέας θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων, αλλιώς θα θέσει το θέμα στο αρχείο.