Featured ΜΑΓΝΗΣΙΑ

«Μία πτήση – Αμέτρητες επιλογές στην Κρήτη και την Κ. Ελλάδα!» – Παρουσιάστηκε η νέα γραμμή Βόλου – Ηρακλείου

Με το σύνθημα «Μία πτήση – Αμέτρητες επιλογές στην Κρήτη και την Κεντρική Ελλάδα!» παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα στον Κρατικό Αερολιμένα Νέας Αγχιάλου από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλη Μπασδάνη και τον Πρόεδρο της Sky Express Θεόδωρο Κροκίδα η νέα γραμμή Βόλος-Ηράκλειο-Βόλος.

Η νέα γραμμή θα ξεκινήσει την Τρίτη 15 Ιουνίου, θα εκτελούνται σε εβδομαδιαία βάση δύο δρομολόγια, ενώ το κόστος του εισιτηρίου θα ξεκινά από 39,30 ευρώ. Συγκεκριμένα, τα δρομολόγια που θα εκτελούνται είναι: κάθε Τρίτη αναχώρηση από Βόλο 22:40 μ.μ. και άφιξη 00:10 π.μ. στο Ηράκλειο Κρήτης και κάθε Παρασκευή αναχώρηση από Βόλο 10:55 π.μ. και άφιξη 12:15 μ.μ. αντίστοιχα.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο γ.γ. Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος εκπρόσωποι των Ζέττα Μακρή, Θανάση Λιούπη και Κωνσταντίνου Μαραβέγια, ο εκπρόσωπος της ΠΕ Μαγνησίας Θανάσης Μόρας, ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος, εκπρόσωπος Δήμου Βόλου, επίτιμοι πρόξενοι Γερμανίας και Ιταλίας, πρόεδροι Επιμελητηρίων της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Ελλάδας, εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων, τουριστικοί πράκτορες.

Μονόδρομος η στήριξη του αεροδρομίου

Κατά την παρουσίαση της νέας αεροπορικής γραμμής ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης, ανέφερε, μεταξύ άλλων,  πως ο σχεδιασμός για τη νέα γραμμή έχει ξεκινήσει από τον περασμένο χειμώνα παρ’ όλο που κάποιοι, όπως είπε, είχαν θεωρήσει το εγχείρημα παρακινδυνευμένο. «Κι όμως, όσοι πιστέψαμε στην ορθότητα του αιτήματός μας προς τα αρμόδια Υπουργεία γνωρίζαμε από την πρώτη ώρα ότι η νέα αυτή σύνδεση με την Κρήτη είναι απολύτως εφικτή για πολλούς και συγκεκριμένους λόγους. Πέραν του προφανούς το οποίο αφορά την τουριστική κίνηση και ανταλλαγή τουριστικών ροών μεταξύ της Κεντρικής Ελλάδας και της πασίγνωστης Κρήτης, γνωρίζουμε ότι έχουν δημιουργηθεί επιχειρηματικοί δεσμοί μεταξύ επιχειρήσεων της Κεντρικής Ελλάδας και της Κρήτης.  Παράλληλα, τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Κρήτης φιλοξενούν φοιτητές από αμφότερες περιοχές, αλλά ανακαλύψαμε και πολλούς στρατιωτικούς δεσμούς.

Για εμάς στο Επιμελητήριο Μαγνησίας αποτελεί μονόδρομο να στηρίξουμε και να ανοίξουμε αυτόν τον εναέριο δίαυλο επικοινωνίας που σίγουρα θα δώσει νέες βάσεις συνεργασίας, τόσο με το Επιμελητήριο Ηρακλείου, αλλά και με όλα τα Επιμελητήρια Κρήτης, με τα οποία θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε κοινές δράσεις προς όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων που αντιπροσωπεύουμε.

Αποτελεί ευτυχή συγκυρία για μας ότι η ανακοίνωση της νέας αυτής αεροπορικής γραμμής, μας βρίσκει στο τιμόνι τους Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Θεσσαλίας. Θα ήθελα, ως προεδρεύων του Οργάνου να απευθύνω κάλεσμα σε όλα τα Επιμελητήρια της Θεσσαλίας να αγκαλιάσουν αυτή τη νέα προσπάθεια, ώστε πολύ σύντομα να είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε και νέες γραμμές. Εξάλλου όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να δώσουμε τη δύναμη που χρειάζεται να «απογειώσουμε» το Αεροδρόμιο μας.

Θα ήθελα σ’ αυτό το σημείο να ευχαριστήσω για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας τόσο τον κ. Τριαντόπουλο, ο οποίος βρίσκεται κοντά στους επιχειρηματίες και την επιχειρηματικότητα όλη την δύσκολη περίοδο που βιώνουμε, αλλά φυσικά και τον κ. Κροκίδα, τον Πρόεδρο της Sky Express, οι οποίοι πίστεψαν στο αεροδρόμιο μας και στην περιοχή μας, με τους οποίους θα θέλαμε στο μέλλον να συνεργαστούμε για να καταφέρουμε να έχουμε ευχάριστα νέα, για νέες συνεργασίες και αεροπορικές συνδέσεις.

Φυσικά, θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω από καρδιάς την Πρόεδρο του Τουριστικού Τμήματος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, κ. Θέκλα Καμμένου που βρίσκεται πάντα κοντά στις εξελίξεις και δουλεύει μεθοδικά και αθόρυβα για τις δράσεις εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου μας και την τουριστική ανάπτυξη».

Κλείνοντας ο κ. Μπασδάνης, απευθύνθηκε σε όλους τους παριστάμενους ζητώντας τους να στηρίξουν τη γραμμή και να ενισχυθεί η δυναμική του Αεροδρομίου.

Να βγει η Θεσσαλία από την αεροπορική απομόνωση

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος της Sky Express, Θεόδωρος Κροκίδας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επανέναρξη των δρομολογίων, λέγοντας πως είναι «μεγάλη χαρά να ανοίγουμε τα φτερά της εταιρίας μας από το Βόλο και τη Θεσσαλία, μία περιοχή με ισχυρή δυναμική που αξίζει να βγει από την αεροπορική απομόνωση».

Ο κ. Κροκίδας υπενθύμισε πως και στο παρελθόν είχε λειτουργήσει για λίγο διάστημα η συγκεκριμένα γραμμή, ωστόσο, τώρα οι προοπτικές είναι καλύτερες. «Η επιστροφή για εμάς ήταν ένα χρέος τιμής. Θέλαμε πολύ να επανέλθουμε στη Θεσσαλία και αυτή τη φορά είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε εδώ πολλά χρόνια, εφ’ όσον μας στηρίζει η κοινωνία. Θέλουμε η Sky Express να γίνει η δική σας αεροπορική εταιρεία. Σας θέλουμε κοντά μας να αναπτύξουμε αυτόν τον προορισμό και μαζί να σχεδιάσουμε επόμενους προορισμούς που θα δημιουργούν πολλαπλά οφέλη για τη Θεσσαλία».