ΜΑΓΝΗΣΙΑ

«Μαζί για τον Βόλο»: Κρατάμε τη μνήμη του Παύλου Φύσσα ζωντανή

Ανακοίνωση για τα επτά χρόνια από την δολοφονία του Π. Φύσσα και κάλεσμα για την αντιφασιστική κινητοποίηση, εξέδωσε η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο»:

Φέτος κλείνουν επτά χρόνια απο την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Επτά χρόνια από τη μέρα που το μίσος του φασισμού έβαλε τέλος στη ζωή ενός νέου ανθρώπου, λόγω της μαχητικής στάσης του απέναντι στον φασισμό και τους νεοναζί που εξέφραζε μέσα από τη μουσική του, και τον μετέτρεψε σε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς και του αντιφασιστικού κινήματος στο σύνολό του.

Ο φασισμός ήταν και παραμένει εχθρός και σοβαρή απειλή για την Δημοκρατία. Η δημοκρατική κοινωνική κινητοποίηση είναι αποφασιστικής σημασίας στη μάχη αυτή και ιδιαίτερα ενόψει της απόφασης της Δικαιοσύνης για την Χρυσή Αυγή. Το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να διασφαλίσει με τη μαζικότητά του ότι οι υπαίτιοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και για δεκάδες άλλες επιθέσεις, θα έχουν την αντιμετώπιση που αξίζει στις πράξεις τους.

Δυστυχώς, στην πόλη μας τα τελευταία έξι χρόνια επενειλημένα η Δημ. Αρχή έχει αρνηθεί ψηφίσματα καταδίκης της ναζιστικής συμμορίας, έχει αρνηθεί να καταδικάσει ανοικτά τη φυσιογνωμία και τη δράση της, έχει ανατρέψει την ομόφωνη απόφαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής σχετικά με τη μη διάθεση χώρων προβολής στην ΧΑ στις περσινές εκλογές. Ο θεσμικός ρόλος και το δημόσιο βήμα επιβάλουν ξεκάθαρη τοποθέτηση σε ζητήματα Δημοκρατίας και όχι μικροπολιτική για ψηφοθηρικούς λόγους.

Ειδικά σε μια πόλη όπου η ΧΑ κατέγραψε υψηλά ποσοστά και έφτασε να εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο, η τοπική κοινωνία πρέπει να ειναι σε εγρήγορση. Να μην λησμονεί, να μην ξαναεπιτρέψει να αποκτήσουν βήμα φασίστες και νεοναζί.

Και φέτος, κρατάμε τη μνήμη του Παύλου ζωντανή και συμμετέχουμε στην πορεία για τα επτά χρόνια από τη δολοφονία του, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 7 μμ με εκκίνηση από την πλατεία του Αγίου Νικολάου.