ΜΑΓΝΗΣΙΑ

«Μαζί για τον Βόλο»: «Του ποδαριού» οι προτάσεις της δημοτικής Αρχής για το δικαστικό Μέγαρο

«Μετά από μια πενταετή απραξία μέχρι το 2019 και άλλα δύο χρόνια επικοινωνιακών κατά βάση χειρισμών από τον Δήμαρχο, είμαστε στο σημείο να κινδυνεύει σοβαρά πλέον να μην ενταχθεί σε πρόγραμμα το έργο για την κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου» αναφέρει σε δήλωσή της η παράταξη «Μαζί για τον Βόλο».

Η παράταξη επιτίθεται στη Δημοτική Αρχή, κατηγορώντας τη ότι κατέθεσε προτάσεις «του ποδαριού», χωρίς προετοιμασία και στοιχειοθέτηση, αλλά και σεβασμό στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Καλεί δε τους βουλευτές να ενεργήσουν ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή λύση, ακόμη και με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Φαίνεται πως η στενή σχέση της Δημ. Αρχής με το επιτελικό κράτος των αρίστων της κυβέρνησης επηρέασε αρνητικά τη λειτουργία της. Δεν εξηγείται διαφορετικά η αδυναμία της να καταθέσει ενάμιση χρόνο μετά από τη σύσκεψη με αγκαλιές και φιλιά, μια ολοκληρωμένη και σοβαρή πρόταση στο Υπ. Δικαιοσύνης για χώρο κατασκευής του νέου Μεγάρου. Μετά την απόρριψη της πρώτης πρότασης, κατατέθηκαν δύο νέες προτάσεις του ποδαριού, χωρίς την κατάλληλη προετοιμασία και στοιχειοθέτηση και με κίνδυνο να χαθεί η προθεσμία χρηματοδότησης του έργου.

Το νέο “επίτευγμα” του Δημάρχου είναι να προτείνει οικόπεδο για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου, που έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας από τη Δημ. Αρχή Φούσκη με σκοπό την κατασκευή Φοιτητικών Εστιών, ενώ μάλιστα η πρόταση έγινε χωρίς να υπάρχει ίχνος στοιχειώδους σεβασμού από πλευράς του Δημάρχου προς το Πανεπιστήμιο, καλώντας τους αρμόδιους στη σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής.

Δυστυχώς η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ενδεικτική αφενός της ανεπάρκειας της Δημ. Αρχής να χειριστεί σοβαρά ζητήματα της πόλης και να δρομολογήσει λύσεις, αφετέρου της εμμονής της σε μια επικοινωνιακή διαχείριση των θεμάτων με μόνο στόχο να απεμπολήσει τις δικές της ευθύνες για την απραξία της.

Καμία προετοιμασία για τις προδιαγραφές και ότι απαιτείται όταν κατατίθεται μια πρόταση και είναι απορίας άξιο πως ο τόσο οργανωτικός Δήμαρχος υπέπεσε σε τέτοιο λάθος. Στην περίπτωση της πώλησης του ΝΠΣ διαπραγματεύεται μήνες και την παραμικρή λεπτομέρεια και τα ψιλά γράμματα επί το λαϊκότερο, όντας σκληρός διαπραγματευτής. Στην περίπτωση που πρέπει να γίνει γρήγορα εύκολα και κυρίως σίγουρα το Δικαστικό Μέγαρο, είναι απλά άλλη μια ανέμελη μέρα (στο γήπεδο).

Ο Αχ. Μπέος πολλές φορές έχει καμωθεί πως είναι «μπίζνες μαν» και έτσι διοικεί την πόλη και άμα μας αρέσει. Όμως, δεν είναι ούτε δικά του τα χρήματα, ούτε δική του η έκταση, ούτε η πόλη για να σχεδιάζει μόνος του. Από τον Δήμο αλλά και από κυβερνητικό βουλευτή ειπώθηκε πως με ένα ευτελές τίμημα μπορεί το οικόπεδο να περιέλθει ξανά στον Δήμο. Το ποσό των άνω των 150.000€ είναι όντως ευτελές αφού είναι αντίστοιχο με το ποσό εορταστικού φωτισμού ενός χρόνου, ακόμα και σε έτος πανδημίας. Μήπως από την τσέπη τους τα βάζουνε ούτως ή άλλως;

Και φτάνουμε στην ώρα της αλήθειας. Έστω και αν αυτή η πρόταση εγκριθεί από τη διυπουργική, έπειτα θα υπάρξει ενδιαφέρον από κοινοπραξία ΣΔΙΤ; Διότι ούτως ή άλλως η συγκεκριμένη πρόταση έχει θολά σημεία που δεν πληρούν βέλτιστα κριτήρια, κάτι που είχαμε τονίσει όταν προτείναμε και άλλη εναλλακτική σε οικόπεδα που όντως ανήκουν στο Δήμο.

Σε περίπτωση αποτυχίας καλούμε τους κυβερνητικούς βουλευτές που έσπευσαν για τις καθιερωμένες σέλφι να ενεργήσουν γι’ αυτό που πρέπει ώστε να υπάρχει νέο Μέγαρο ακόμα και με πρόγραμμα ΠΔΕ, για να μην είναι ο Βόλος η μόνη μεγάλη πόλη που θα μείνει πίσω. Έτσι να υπάρχει και μια φόρα αξία στο κλασικό και γραφικό “κατόπιν ενεργειών μου”.»