ΜΑΓΝΗΣΙΑ

Μαθητές του ΓΕΛ Αλμυρού συνάντησε ο Βαγγέλης Χατζηκυριάκος

Με αντιπροσωπεία μαθητών του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Χατζηκυριάκος. Οι μαθητές, του εξέθεσαν τα αιτήματά τους και συζήτησαν μαζί του.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση ο κ. Χατζηκυριάκος, «Διέκρινα ωριμότητα, υπευθυνότητα και ειλικρινές ενδιαφέρον από τη μεριά τους για να καταθέσουν τη δική τους τεκμηριωμένη άποψη για προσλήψεις μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας, βελτίωση των σχολικών υποδομών και μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη με προσλήψεις εκπαιδευτικών».

Ο Δήμαρχος προσθέτει πως συμμερίζεται τους φόβους και την προσπάθεια των μαθητών να εξασφαλίσουν όσο δυνατόν ασφαλέστερες συνθήκες εκπαίδευσης και πως είναι επιβεβλημένη μία επιπλέον φροντίδα από την πλευρά της Πολιτείας.

Η άποψη του κ. Χατζηκυριάκου είναι πως «η κατάληψη σχολικών μονάδων από τους μαθητές, μπορεί κάποτε να συνεισφέρει στη δημοσιοποίηση του προβλήματος, άρα και στην ευαισθητοποίηση των αρμόδιων αρχών για την επίλυσή του.

Εφόσον όμως επιτευχθεί αυτό, δεν μπορεί να συνεχίζεται πέρα από ένα εύλογο χρονικό όριο, διότι χάνονται πολύτιμες ώρες διδασκαλίας που θα είναι δύσκολο να αναπληρωθούν, ιδιαίτερα σε μια σχολική χρονιά όπως η φετινή, με πολύ λίγες βεβαιότητες ως προς τον τρόπο ολοκλήρωσής της. Είμαι βέβαιος πως και οι ίδιοι οι μαθητές θα σταθμίσουν με σύνεση, ψυχραιμία και νηφαλιότητα τα δεδομένα που διαμορφώνονται, τις δυνατότητες που υπάρχουν και τις προοπτικές που ανοίγονται μπροστά τους, και θα αποδείξουν έμπρακτα την πίστη τους στο ιδανικό της μόρφωσης, καθώς και στις γνώσεις και τις δεξιότητες που μπορεί να τους προσφέρει ένα ποιοτικό και αναβαθμισμένο δημόσιο σχολείο».